El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi demanarà avançar el toc de queda o l'horari de tancament de comerços

Junta de portaveus celebrada aquest dilluns 18 de gener.Imatge facilitada per l'Ajuntament

Els acords també s'han remés als comerços de més de 200 metres quadrats, a qui demanen que controlen més els aforaments.

6 dels 7 partits polítics a l'Ajuntament s'han posat d'acord per a demanar a la Generalitat que s'amplie el tancament perimetral d'Alcoi, i que es decrete el cesse d'activitats de les sales d'apostes. També volen que el Pla Resiste de la Generalitat "ajude més" a les poblacions amb restriccions com Alcoi.

Aquest 19 de gener hem tingut una nova actualització de xifres oficials per part de Sanitat, i que situen a Alcoi amb una Incidència Acumulada de 2.407 casos per cada 100.000 habitants. Les xifres deixen vore com en l'última quinzena hem patit l'increment més gran, ja que en tan sols 14 dies concentrem el 36 per cent dels casos detectats des de març a a ciutat.

Aquestes són les xifres que s'han fet públiques hui, però la Junta de portaveus ja disposava de xifres actualitzades ahir dilluns, així que tractaren la situació. I tots els partits, excepte VOX, han arribat a una sèrie d'acords que implica peticions a la Generalitat, però també als responsables de comerços de més de 200 metres quadrats, a qui exigeixen un major control dels aforaments.

A la Generalitat li demanen que es prorrogue el tancament perimetral de la ciutat, que en principi finalitza el 20 de gener. També que es decrete el cessament de l'activitat a les sales d'apostes. Volen que s'estudien mesures més restrictives en la ciutat, com avançar el toc de queda o l'horari de tancament dels comerços. També reclamen que el Pla Resiste d'ajudes anunciat per la Generalitat tinga en major consideració els municipis amb més restriccions, com és el cas d'Alcoi.

I pel que fa a l'àmbit municipal, els 6 partits estan d'acord en ampliar fins al 31 de gener les mesures extraordinàries decretades per l'Ajuntament, com el tancament d'edificis municipals o suspensió d'activitats. Volen un major control policial i proposen més recursos per a controlar el tancament de la ciutat, tot i que no es concreta com.

Per últim, fan un agraïment i reconeixement al personal sanitari.

 

VOX no entra en l'acord


Per la seua banda, des de VOX han explicat la seua negativa en un article d'opinió, on el seu portaveu David Abad es mostra contrari al tancament obligatori de negocis. Considera que la situació actual es deu a "la irresponsabilitat ciutadana", mentre que "el primer que ha fet el govern és assenyalar a l'hostaleria". Abad també considera que aquests acords són "propostes amb base ideològica dels grups d'esquerra", i es desmarca del comunicat conjunt en considerar que "tan sols pretén blanquejar la inoperància i falta de decisió dels desgoverns autonòmic i local".

 Punts d'acord concrets.


Aquests són els punts d'acord firmats per PSOE, PP, Ciutadans, Compromís, Guanyar i Podem, tal qual figuren en el comunicat conjunt que ens han fet arribar:

  • Sol·licitar al govern valencià que es prorroguen les mesures restrictives i el tancament perimetral acordats per a la ciutat d’Alcoi el 5 de gener i que finalitzen el 20 de gener.
  • Reiterar a la Conselleria de Sanitat la necessitat de decretar el cessament d'activitats de les sales d'apostes.
  • Demanar a la Generalitat Valenciana que estudie l'aplicació de mesures més restrictives a la nostra ciutat com la possibilitat d'avançar el toc de queda o en el seu cas avançar l'horari de tancament de les activitats comercials.
  • Exigir als comerços de més de 200 m² un major control dels seus aforaments.
  • Reforçar les campanyes informatives per demanar a la població que reduïsquen al màxim la seua activitat quedant-se als seus domicilis tant com siga possible.
  • Traslladar al govern valencià la voluntat de l'Ajuntament d'Alcoi per sumar-nos al Plan Resiste impulsat per la Generalitat Valenciana, així com demanar que aquest pla ajude més a les activitats econòmiques de les poblacions amb més restriccions com és el cas d'Alcoi.
  • Prorrogar fins al 31 de gener les mesures adoptades per l'Ajuntament d'Alcoi.
  • Reforçar el control policial per garantir el compliment de les mesures adoptades per l'Ajuntament i la Generalitat. Proposar més recursos policials per controlar el confinament perimetral.
  • Agrair i reconéixer el gran treball que estan desenvolupant els professionals sanitaris en uns moments tan durs i difícils.