El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi, el segon municipi de més de 50.000 habitants amb més taxa de defuncions per Covid-19 de tota Espanya

Alcoi / AM

Penàguila, l'Alqueria o Alcosser superen aquesta taxa, encara que només han registat una mort cadascun. segons Sanitat. 

Pocs dies abans de complir-se el primer any del primer confinament per la Covid-19 a Espanya, les xifres sobre la Covid-19 no deixen de sorprendre, sobretot a Alcoi. Segons la informació publicada a eldiario.es, Alcoi és la segona ciutat d'Espanya amb més taxa de defuncions per la Covid-19 des de l'inici de la pandèmia. Les dades corresponen a municipis de més de 50.000 habitants.

166 morts. El que suposa una taxa de 280 per cada 100.000 habitants. Aquestes són les xifres que apareixen a eldiario.es i les xifres que ha donat Sanitat sobre Alcoi. Cal destacar que moltes d'aquestes morts corresponen a la residència Domus VI d'Alcoi. Segons l'Ajuntament, van faltar pel virus 73 persones a la residència d'Oliver, encara que només 49 tenien prova confirmada. lcoi és només superada per Leganés a tot el territori espanyol.

Alcoi també és, obviament, la ciutat de més de 50.000 habitants amb més taxa de defuncions de tota la Comunitat Valenciana. La següent ciutat que trobem és Benidorm i se situa en el lloc 30.

Municipis menors de 50.000


Els municipis més xicotetes de les nostres comarques també compten amb una taxa de defuncions per la Covid-19 elevada en alguns casos. Cal destacar que en municipis menuts les dades són totalment objectives, però no reflecteixen la realitat en moltes ocasions, ja que una sola mort dispara aquesta taxa.

Alguns exemples són Alcosser, on ha mort una persona pel virus i la taxa se situa en 434 per cada 100.000 habitants, Penàguila amb 342 i una mort, o l'Alqueria on la taxa se situa en 202 amb una sola defunció. Aquestes xifres són segons la Conselleria de Sanitat