El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Ajuntament xifra en 73 els morts a la residència d'Alcoi, però sols 49 amb prova confirmada de coronavirus

Segons la xifra municipal, dels 81 morts patits a Alcoi confirmats amb PCR, 43 són a la residència. I atenció, perquè 132 treballadors sanitaris d'Alcoi han donat positiu des del passat 8 de març. 

Queden 19 casos actius de coronavirus a la ciutat.
 

73 persones han perdut la vida dins la residència de majors d'Oliver des del passat 8 de març fins aquesta setmana. 49 d'ells tenen prova positiva PCR, 14 patien símptomes compatibles amb la COVID però no estan confirmats, i els altres 10 han mort per altres causes. Són xifres oferides aquest 5 de juny per l'alcalde d'Alcoi Toni Francés.

L'alcalde d'Alcoi Toni Francés ha oferit xifres concretes d'incidència del coronavirus a la ciutat en el transcurs del plenari celebrat aquest 5 de juny a l'Ajuntament d'Alcoi. És la resposta de Sanitat a la petició de tota la corporació municipal, que amb una declaració institucional en el plenari del passat 4 de maig reclamaren les dades locals. I segons l'informe de Sanitat, la ciutat té un total de 249 casos positius acumulats des del 8 de març, dels quals s'han recuperat 148 persones, i n'han mort 81. Per tant, queden 19 casos actius, tan sols el 7,6 per cent del total de casos.

169 persones han requerit ingrés a l'Hospital Verge dels Lliris, de les quals 20 han estat a l'UCI. No sabem quantes persones hi ha ara mateix ingressades per coronavirus, però per fonts pròpies sí que sabem que ara mateix l'UCI està buida de casos (informació del dimecres 3 de juny, són xifres canviants).

I els morts a la ciutat, com sabem, són 81. L'alcalde ha concretat que en la residència de majors d'Oliver, un dels focus més virulents a tot el territori valencià, les morts han sigut 73. Però especifica que amb prova PCR són 49 els casos confirmats, altres 14 tenien simptomatologia però no estan confirmats, i els altres 10 serien per altres causes. En el vídeo pot seguir el moment de la intervenció de l'alcalde.

Si de les 81 mort a Alcoi confirmades per COVID, 49 pertanyen a la residència, la resta, 32 corresponen a la incidència del coronavirus a la resta de la ciutat.

Pel que fa a treballadors dins la residència DomusVi, 30 han donat positiu amb prova PCR i 11 amb prova serològica. I recorda que encara continua a la residència el personal de reforç designat quan es va intervindre el centre el passat 17 de març: 1 metge, 11 infermeres i 16 TCAEs.

L'alcalde també ha concretat que a la ciutat s'han fet 2.692 proves PCR.

I atenció, perquè a tota la ciutat han donat positiu 132 treballadors sanitaris, tot i que no es disposa de la xifra que quants han requerit baixa i quarantena.

 

Les dades que ha oferit l'alcalde són acumulades des del 8 de març fins a la "data en la qual he rebut l'informe" de Sanitat, que segons expliquen en l'Ajuntament ha arribat aquesta mateixa setmana. Les dades mostren un positiu menys que l'actualització per municipis de Sanitat del dijous 4 de juny, però les mateixes morts que en l'actualització de dilluns 1 de juny, així que és de suposar que la data final està entre eixes dos.