El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi es prepara per al primer tancament perimetral en cap de setmana davant la Covid-19

Reunió amb la GVA i cossos de seguretat / Ajuntament

Hi haurà vigilània policial també a la zona urbana per evitar que la gent es concentre en grups de més de 2 persones, exceptuant lògicament les situacions previstes en el decret.

Alcoi queda confinada a partir de les 15 h d'aquest divendres 29 de gener fins a les 6 h del dilluns 1 de febrer. El regidor de Seguretat, Raül Llopis, reconeix que els controls es faran a les eixides i entrades de la ciutat i també hi haurà vigilància als carrers per evitar que la gent passege en grups de més de 2 persones.

L'accés des de Cocentaina i València estarà controlat per la Policia Local; l'entrada des d'Alacant, per la Policia Nacional; el control al Revolcat - Viaducte el farà la Guàrdia Civil; mentre que l'entrada des de Banyeres estarà controlada per la Policia Local i per la Policia Nacional adscrita a la Generalitat. Així ho ha confirmat Raül Llopis a ARAMULTIMÈDIA.

Cal recordar que el tancament perimetral només afecta les localitats valencianes de més de 50.000 habitants, segons es va anunciar des de Conselleria. Llopis també indica que hi haurà vigilància policial en la zona urbana per tal d'evitar que la gent es concentre en grups de més de 2 persones, exceptuant lògicament les situacions previstes en el decret.


En la reunió mantinguda entre Ajuntament i cossos de seguretat, es va insistir que faran èmfasi des del primer minut del tancament i que no es tracta de no eixir de la ciutat perquè estiguen els controls, sinó per responsabilitat perquè quedar-se a casa és la millor mesura de seguretat per a evitar el contagi i la propagació de la Covid-19.

En la reunió mantinguda entre Ajuntament i cossos de seguretat, es va insistir que faran èmfasi des del primer minut del tancament i que no es tracta de no eixir de la ciutat perquè estiguen els controls, sinó per responsabilitat perquè quedar-se a casa és la millor mesura de seguretat per a evitar el contagi i la propagació del virus.

Toni Francés, alcalde d'Alcoi, explica que "saltant-se els controls i buscant eixir de la ciutat no estan ‘vencent’ a la Policia o al Govern, estan cometent una imprudència i tenint una falta de civisme i responsabilitat, que pot comportar a més de la corresponent sanció, un risc per a la salut de la gent que comet imprudències, de les persones que els envolta i de la ciutadania en general. Hem de quedar-nos a casa el cap de setmana i tan sols eixir per a comprar o acudir a algun servei essencial".