El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi forma els seus tècnics municipals en matèria de Compra Pública Innovadora

El projecte ha sigut presentat per Toni Francés davant la resta de l'equip municipal i responsables tècnics de l'Ajuntament.

Les administracions locals volen impulsar serveis i respostes innovadores als principals reptes que presenten les ciutats. Aquest és l'objectiu de la Compra Pública Innovadora (CPI), una estratègia que s'està duent a terme des de l'Ajuntament d'Alcoi. En aquesta línia, el consistori ha programat quatre sessions formatives per a capacitar a tècnics i representants del teixit empresarial en matèria de CPI.

L'alcalde Toni Francés s'ha referit a aquesta formació de la següent manera: "L'objectiu final és sensibilitzar i estimular a les empreses per a participar i presentar ofertes innovadores en els processos de Compra Pública d'Innovació que es duguen a terme des de l'Ajuntament, a fi de poder donar resposta als principals reptes urbans a través de solucions innovadores i altament eficients".

Per a això, els pròxims dies 21, 22 i 23 d'octubre es realitzaran les sessions formatives i el dia 24 es desenvoluparà un taller participatiu d'identificació dels principals reptes urbans en l'àmbit local. Les jornades se celebraran en l'Aula de Formació de l'Oficina de Turisme i la Sala Àgora Oberta. Tant la sessió formativa del dia 23, en horari de 9 a 13 que serà en la Sala Àgora Oberta com el taller d'identificació de reptes urbans del dia 24, de 9.30 a 13.30 h, també en Àgora Oberta, estan oberts a la participació d'empreses i agents del Sistema Valencià d'Innovació, prèvia confirmació d'assistència al correu alcaldia@alcoi.org.

Projectes on es materialitzarà la CPI

Gràcies a una subvenció de l'Agència Valenciana de la Innovació, l'Ajuntament d'Alcoi podrà fer ús de la CPI per a materialitzar un projecte. Parlem de l'orografia alcoiana, barrancs i vessants que de vegades fan perillar la seguretat d'edificis o ponts. L'alcalde Toni Francés ja va explicar el passat juliol el que es pretén amb el projecte: "mitjançant tecnologia, nodos o sensors, poder tindre un sistema que puga monitorar totes eixes infraestructures per a conéixer en temps real qualsevol moviment o perill, i prevenir i anticipar-se a problemes". Les sessions de formació que tindran lloc aquest octubre serviran per a capacitar els tècnics abans de preparar el plec de condicions per a la licitació.