El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi, Ontinyent, Benigànim i Castalla, tancats perimetralment durant 14 dies

L'hostaleria, tancada a excepció del servei a domicili

La Generalitat Valenciana ha decidit tancar perimetralment municipis com Ontinyent, Alcoi i Castalla des del 7 al 21 de gener a causa de la situació sanitària.

Del departament de Salut d'Alcoi, els municipis més afectats són Alcoi i Castalla mentre que els pobles vallalbaidins que han estat perjudicats són Ontinyent i Benigànim.. També tanca l'hostaleria (excepte el servei a domicili), gimnàs i parcs. Així ho ha confirmat el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i la Consellera de Sanitat, Ana Barceló. Aquestes mesures se sumen a les que va ordenar el govern municipal. Altra de les mesures és que es redueixen els aforaments a altres llocs com els vetlatoris: 15 persones en exteriors i 10 en interiors.


Mentre la resta de departaments alacantins redueixen les seues xifres, en el nostre no han fet més que pujar. Per municipis, la situació més preocupant la tenim a Alcoi, que en l'última setmana ha sumat 488 casos i 12 morts. En tot el que portem de pandèmia, no havíem vist xifres tan elevades, que ens col·loquen amb una Incidència Acumulada de 1.049 casos per cada 100.000 habitants (fa una setmana era de 647, i a principis de desembre de 361) . A Castalla també incrementen la Incidència Acumulada tot i que no amb un bot tan gran com el d'Alcoi. Passen de 740 a 849 casos per cada 100.000 habitants, i sumen 2 noves morts.

Pel que fa a Ontinyent les xifres són també aterradores ja que en tan sols una setmana s'ha passat de poc més de 478 casos per cada 100.000 habitants a quasi 764, prop de 300 punts. A més, segons cofirma el Periòdic d'Ontinyent en les últims hores s'ha de sumar una nova mort, en aquest cas una dona de 88 anys.