El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi supera els 1.000 casos d'Incidència Acumulada i suma 12 morts

Alcoi i Benilloba, els dos municipis amb major incidència acumulada per 100.000 habitants. Imatge via GVA

Segons la primera actualització de l'any de xifres oficials, el Departament de Salut d'Alcoi té ja 4.296 casos diagnosticats, 950 de l'última quinzena. Hem perdut 188 persones.

Som l'únic departament de salut de la província d'Alacant que manté l'increment en la Incidència Acumulada per cada 100.000 habitants. Tot el departament té una I.A. de 693 casos, prou lluny del segon, el departament de Dénia amb una I.A. de 517. En aquesta primera setmana de l'any s'ha informat de 12 morts a Alcoi i 2 a Castalla. La situació a Alcoi és preocupant amb quasi 500 nous casos en l'última setmana. 

El nostre departament de salut presenta xifres esgarrifoses, centrades de moment en uns pocs municipis de les comarques: Alcoi, Castalla i Benilloba. Mentre la resta de departaments alacantins redueixen les seues xifres, en el nostre no han fet més que pujar. Tan sols 4 departaments alacantins superen a hores d'ara una Incidència Acumulada de 250 casos per cada 100.000 habitants: Sant Joan amb 255, Elda amb 355, Dénia amb 517 i, a molta distància, el departament d'Alcoi amb 693 casos per cada 100.000 habitants, Al departament veí de Xàtiva-Ontinyent també tenen una IA alta, de 828 casos, però sí que ha notat un descens lleuger respecte a l'última actualització, fa ja una setmana.

Per municipis, la situació més preocupant la tenim a Alcoi, que en l'última setmana ha sumat 488 casos i 12 morts. En tot el que portem de pandèmia, no havíem vist xifres tan elevades, que ens col·loquen amb una Incidència Acumulada de 1.049 casos per cada 100.000 habitants (fa una setmana era de 647, i a principis de desembre de 361) . L'alcalde d'Alcoi Toni Francés ha convocat una compareixença a les 12:30 d'aquest 5 de gener per a valorar la situació, i que retransmetrem en directe pel Facebook d'ARAMULTIMÈDIA. 

A Castalla també incrementen la Incidència Acumulada tot i que no amb un bot tan gran com el d'Alcoi. Passen de 740 a 849 casos per cada 100.000 habitants, i sumen 2 noves morts. I un tercer municipi que presenta xifres preocupants és Benilloba, tot i que ací hem de tindre en compte que la poca població dispara la I.A., que ara per ara és de 2.071 casos per cada 100.000 habitants. Benilloba ha sumat en l'última setmana 12 nous casos.

Dels 32 municipis que cobreix el nostre departament de salut, 10 presenten una Incidència Acumulada per cada 100.000 habitants superior al límit més alt de 250. Alfafara, amb 3 nous casos aquesta setmana, presenta una I.A. de 731. Ibi, Planes, Beniarrés i Muro presenten incidències d'entre 400 i 450 casos; i Banyeres de Mariola i Onil estan al límit amb poc més de 250 casos.

Cocentaina no sobrepassa aquesta línia, tot i que té 234 casos per cada 100.000 habitants. La resta de municipis afectats ja presenten xifres menors, i Gaianes, que fins ara estava neta, ha registrat el seu primer cas. En el departament queden 9 pobles on no s'han registrat capa cas: Benifallim, Benasau, Benillup, Benimassot, Fageca, Famorca, Millena, Quatretondeta i Tollos.

Situació límit també a l'Hospital i en algunes residències

Aquesta tercera onada sí que estem sentint-la en la pressió hospitalària, i el Verge dels Lliris presenta xifres de risc. En data 4 de gener hi havia més de 60 persones ingressades en planta, açò suposa 3 de les 4 plantes de què disposa l'hospital i un increment respecte a fa una setmana. En l'UCI ha descendit lleugerament l'ocupació a 4 llits, dels 10 disponibles, però aquesta xifra no anima perquè hem patit una suma important de morts.

A les residències la situació és variable. A Mariola la Asunción sembla que ja han passat el pitjor del brot, però s'han registrat els primers casos a l'Asil de Majors 'el Hogar de San José', almenys 5 segons les fonts consultades per ARAMULTIMÈDIA. Al DomusVi no s'ha registrat, de moment, nous positius entre residents, però estan aïllats per precaució després de donar positiu un treballador. No tenim dades de la situació a l'Emilio Sala. 

 

 

Des d'ARAMULTIMÈDIA estem pendents de les decisions polítiques o noves mesures que es puguen prendre al nostre departament arran aquestes xifres, però per norma els polítics van endarrerits en les reaccions i no cal esperar a ordres per a practicar un autoconfinament, més o menys estricte depenent de les circumstàncies de cadascú. Recordeu que encara estem en guerra.