El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi ja és 'Ciutat Amiga de la Infància'

El segell 'Ciutat Amiga de la Infància' d'UNICEF té una validesa de 4 anys, al final dels quals hi ha la possibilitat de renovació. En aquesta convocatòria 114 ciutats espanyoles han rebut el reconeixement, tres d'elles alacantines: Alcoi, Xàbia i Teulada-Moraira.

El reconeixement ha estat atorgat pel Comité Espanyol d'UNICEF i és el resultat de 3 anys de treball per part de l'Ajuntament. Aquest segell se suma al reconeixement addicional de bones pràctiques pel programa d'Atenció Prenatal a la Infància (API).

Alcoi s'ha convertit en una de les tres primeres ciutats de la província d'Alacant en rebre el segell 'Ciutat Amiga de la Infància', un reconeixement que en aquesta convocatòria UNICEF ha atorgat a 114 ciutats de tot l'estat espanyol. D'entre aquestes ciutats Alcoi és una de les 26 ciutats que a més han rebut una menció addicional de bones pràctiques pel programa d'Atenció Prenatal a la Infància, implementat fa dos anys i en el qual han participat 76 famílies.

L'alcalde d'Alcoi, Toni Francés, considera que "el camí per a arribar a aquest reconeixement ha valgut la pena" independentment de l'obtenció del segell, i que a més, amb la incorporació de la visió dels xiquets i xiquetes a la gestió municipal, s'ha ajudat a constituir Alcoi com "una ciutat per a tots".

En roda de premsa el primer edil ha aprofitat per a fer un repàs de tots els projectes que han cristal·litzat en el reconeixement d'UNICEF, els quals inclouen el Consell Local de la Infància i l'Adolescència, on han participat tots els centres escolars de la ciutat i dins del qual s'han escollit a 36 delegats estudiantils; el programa FARO, que ha permés atendre a 26 famílies amb jóvens amb problemes d'addicció; la convocatòria de pressupostos participatius infantils, que amb dues edicions ha permés la participació de 655 xiquets i xiquetes; la Mostra de Teatre Infantil, on han participat 15 centres i 524 escolars; la posada en marxa de la Biblioteca Infantil del Tirisiti; i els Jocs Olímpics de l'Escola Esportiva d'Iniciació (EPI), on en la seua última edició han participat 3.821 escolars. Tot això sumat al programa API.

La regidora de Polítiques Socials, Aroa Mira, ha volgut fet valdre el treball que s'ha dut a terme els últims tres anys des dels diferents departaments municipals implicats, així com tota la feina que encara queda al davant per tal de mantenir el segell durant els pròxims anys.