El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi, millor destinació turística SICTED 2020

12 de les empreses SICTED a Alcoi també tenen el segell SICTED-COVID.

Alcoi és destí SICTED des de l’any 2013 i ha sigut en 2020 quan s’ha reconegut que la ciutat és la millor destinació turística dins d’aquest prestigiós sistema. Alcoi ha quedat per davant de capitals com Alacant, Màlaga, Múrcia i Segòvia.

Alcoi ja va ser preseleccionada en 2019 com a millor Destinació Turística i Millor Projecte de Millora SICTED 2019, sent finalment guardonat com a Segon Finalista pel projecte “Jornades i Fira Gastronòmica Alcoi Gastronòmic”. Des de 2016, segons informa l’Ajuntament d’Alcoi, ha sigut preseleccionada cada any per la qualitat dels projectes de millora duts a terme en el destí, sent guardonada en 2016 al Millor Projecte de tota Espanya i en 2018 com Primer Finalista al Millor Projecte de Grup de Millora d'Espanya per la “Creació d'una agenda anual d'esdeveniments”. A Alcoi, el sistema compta actualment compta amb 35 empreses de diferents subsectors, 12 de les quals es troben distingides amb el segell SICTED-COVID.

Lorena Zamorano, regidora de Turisme, indica que “cada vegada estan afegint-se més empreses” a SICTED. Zamorano continua dient que “hi ha una preocupació molt evident del sector per demostrar que som una destinació de qualitat i aprofundir en eixa professionalització que ens farà tindre eixe punt diferenciador de qualitat, que cada vegada és més demandat pels turistes”.

SICTED

El Sistema integral de Qualitat Turística espanyola en destins (SICTED) és un projecte de millora de la qualitat de les destinacions turístiques promogut per la Secretaria d'Estat de Turisme, amb el suport de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, que treballa amb establiments i serveis turístics de fins a 36 oficis diferents, amb l'objectiu últim de millorar l'experiència i satisfacció del turista.

Aquest sistema de qualitat integral en destí està format per 221 destins de tota Espanya i un total de 9.079 empreses de les quals 5.863 estan distingides.