El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi recorda a les víctimes i herois de la Covid-19 amb roses blanques i un monòlit a La Glorieta

Homenatge / AM

Aquella persona que ho ha desitjat, ha pogut deixar roses blanques als peus del monolit conmemoratiu.

La Glorieta ha acollit l'homenatge a les víctimes de la Covid-19 a Alcoi. L'acte institucional també ha estat dedicat per a tots aquells que han lluitat contra la pandèmia, com és el personal sanitari, forces de seguretat, institucions o empreses que també han ajudat. Sempre respectant les mesures sanitàries, es pot dir que l'acte ha sigut molt nombrós.

El senzill homenatge ha estat presentat pel periodista Daniel Moltó i ha estat acompanyat pel quintet de l'Orquestra Simfònica d'Alcoi i la veu de Tania Bou. Només començar l'acte s'han guardat uns emotius minuts de silenci. Familiars de víctimes i l'alcalde, Toni Francés, han descobert el monòlit, que immediatament s'ha omplit de roses blanques.


Cal recordar que Alcoi és un dels municipis amb major taxa de mortalitat des que va començar la pandèmia, malgrat que les últimes setmanes la xifra de positius a l'Àrea de Salut d'Alcoi és de les més baixes fent una comparació global de tot el territori valencià. Concretament, a la capital de L'Alcoià hi ha registrats 322 casos positius acumulats des que es va començar a comptabilitzar casos. En els últims 14 dies, són 21 positius per PCR a Alcoi.


La mortalitat a Alcoi és elevada a causa de la Residència Domus Vi d'Oliver. De les 81 persones que han mort pel virus a Alcoi, 73 eren residents de Domus Vi.


En les últimes setmanes, s'ha demostrat que les reivindicacions de la Plataforma de Familiars de la Domus VI d'Alcoi s'entenen perfectament. Els rebrots per la Covid-19 també s'han produït en els últims dies a residències Domus Vi de Llíria o Vila-real. A aquestes residències, gestionades per la mateixa empresa de la residència d'Oliver, han mort, de nou, persones majors en els últims dies.