El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Nota per als Reis Mags: L'Ajuntament subvencionarà la compra de patinets i bicis elèctriques

Patinets elèctrics.

La idea del govern és incloure una partida específica en el pressupost de 2020, d'aproximadament 25.000 €.

A partir de 2020 la circulació de patinets i bicis elèctriques per Alcoi podria tornar-se en un costum, i és que l'Ajuntament vol subvencionar l'adquisició de vehicles de mobilitat personal per a la ciutadania.

La idea del govern és incloure una partida específica en el pressupost de 2020, d'aproximadament 25.000 €, i que contemple ajudes directes per a l'adquisició d'aquesta mena de vehicles. Més enllà de bicicletes i patinets elèctrics, l'ajuda també podria subvencionar la compra de vehicles com ara els Segways, hoverboards o Monowheels

El regidor de mobilitat sostenible, Jordi Martínez, recorda que "els usuaris d’aquests vehicles podran utilitzar el carril bici per anar a treballar", i és que Alcoi disposa des del passat més d'octubre d'un eix ciclista per a ciclistes i vianants que creua la ciutat des del barri de Batoi fins a l'accés nord. 

Reacció de Guanyar Alcoi

A la plataforma Guanyar Alcoi mostren la seua satisfacció per l'anunci, tot i que ha arribat "tres anys més tard" des que el seu grup municipal plantejara la proposta. Recorden que el seu plantejament "anava més enllà del que ara anuncia el govern del PSOE", i amb el qual demanaven altres mesures, com ara la implantació d'un servei de bicicletes públiques, o la instal·lació de llocs on poder aparcar els vehicles i fixar-los amb seguretat.