El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi, únic municipi de les comarques amb casos detectats l'última quinzena

Cap departament de Salut d'Alacant té més de 6 casos detectats en l'última quinzena, i fins i tot al de Dénia ja poden dir que fa 14 dies que no tenen casos. No és el cas a Castelló o València on les xifres són més dispars. 

Cocentaina i Ibi, que encara tenien casos en l'última actualització, es presenten nets al canvi de fase 3: fa més de 14 dies que no detecten nous casos a aquests municipis. No és així en Alcoi on sumem 2 nous positius en l'última setmana. Això si, no hem patit cap mort en tot el que portem de juny.

Conselleria de Sanitat ha actualitzat les dades d'incidència de coronavirus per municipis i departaments, una setmana després de l'última actualització. I en aquesta setmana les nostres comarques mantenen la tranquil·litat: tan sols sumem 2 casos positius nous, els dos a Alcoi.

També bones notícies pel que fa a les morts, perquè en tot juny no hem patit cap mort més relacionada amb la COVID-19, i mantenim intacta la xifra, ja de per si alta, de 116. Les 3 morts que ha sumat conselleria aquesta setmana corresponen, les tres, al departament de la Marina Baixa. 

I a la dada que cal prestar atenció és a la dels casos nous detectats en els últims 14 dies, un dels requisits per al canvi de fase. I si la setmana passada teníem tres municipis en la llista amb casos positius, ara tan sols queda un. Cocentaina i Ibi ja no presenten nous casos des de fa dos setmanes i es presenten en la fase 3 totalment nets. De totes les comarques tan sols en queda Alcoi, amb 4 casos positius detectats en els últims 14 dies. 

Vam iniciar juny amb 8 positius en els últims 14 dies, i ara ja tenim 4. És la mateixa tendència que a la resta de Departaments de Salut de tota la província, on tan sols Oriola ha sumat un cas, en lloc de descendir. Però en cap cas, cap departament alacantí presenta més de 6 casos en aquesta columna, dels positius en dos setmanes. No és així a les províncies de Castelló o València, on 7 departaments han sumat casos. Per exemple, en el departament de València-Doctor Peset presenten 15 casos més, i en els últims 14 dies s'han confirmat 34 caos. O en Castelló, on són 19 els casos de l'última quinzena. 

 

Dades per municipis actualitzades a 11 de juny: 

Si el municipi no està en la llista és que presenta 0 en les tres columnes.