El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Situació a les comarques per encarar la segona setmana de la Fase 2

Tan sols 3 municipis presenten casos en els últims 14 dies: 4 a Alcoi, 2 a Ibi i 1 a Cocentaina. Però dels tres, sols Alcoi ha sumat en l'última setmana.

En una setmana hem sumat 4 casos positius, tots a la ciutat d'Alcoi. Però descendim a poc a poc en els casos detectats en els últims 14 dies. A més dels 4 d'Alcoi tan sols tenim 1 a Cocentaina i 2 a Ibi. En aquests dos municipis no hi ha hagut nous casos en els últims 7 dies, i si continuen així també estaran nets quan entrem en la fase 3.

Sanitat actualitza dos vegades per setmana les dades per municipis, i a les nostres comarques no incrementem els casos detectats en els últims 14 dies, molt bon símptoma per a passar sense problemes a la fase 3.

Sanitat ha actualitzat aquest 4 de juny les xifres d'incidència del coronavirus per municipis i departaments de Salut, i les nostres comarques, en eixa actualització, marquen 1 positiu més (en concret d'Alcoi), però descendim en 1 els positius detectats en els últims 14 dies, xifra important de cara al canvi de fase.

El primer dia que oferiren dades per municipis, el nostre departament presentava 10 casos positius per PCR detectats en els últims 14 dies. En la segona actualització havíem baixat a 8. I en l'última actualització aquesta xifra és de 7. Bon camí, i similar a la resta de departaments de la província d'Alacant. Mentre que les províncies de València i Castelló sí que incrementen els casos recents (només a València Capital sumen 12 en 14 dies), cap departament d'Alacant suma casos: o es mantenen, o resten.

 

 Llistat de municipis de les comarques i casos detectats. Si el municipi no apareix en la taula, és perquè té 0 casos en cadascuna de les columnes.

El canvi a les nostres comarques és per què el cas detectat a L'Orxa ja és antic, i el poble ja presenta 0 casos en l'última quinzena. Els 7 casos que tenim dels últims 14 dies corresponen 2 a Ibi, 1 a Cocentaina i 4 a Alcoi. Ni Ibi ni Cocentaina han sumat casos en l'última setmana, així que és de suposar que en els pròxims dies, si no hi ha més casos, els municipis quedaran també nets. No és el cas d'Alcoi, on hem sumat 4 casos en l'última setmana, 1 d'ells en els últims dies. Però no ha incrementat la xifra de la columna d'enmig en la taula, perquè els casos de més de 14 dies desapareixen, i ara mateix mantenim la xifra de 4, la mateixa que fa una setmana. Aquesta xifra caldria abaixar-la en la pròxima setmana per a entrar més segurs en la fase 3.

Les xifres són dispars perquè s'actualitzen en moments diferents. Per municipis i departaments s'actualitzen, des del 28 de maig, cada dilluns i dijous, però des d'ARAMULTIMÈDIA teníem problemes perquè no coincidien amb les que Sanitat presentava cada dia per províncies. Des de Sanitat ens expliquen que és a causa del "decalatge": les xifres per províncies són de les 24 hores anteriors, però les de municipis tenen uns dies, sense concretar, de desajust (nosaltres hem calculat aquest desajust en 48-72 hores, però no podem confirmar aquest extrem). És per això que, per exemple, les xifres oferides hui mateix per l'alcalde d'Alcoi registren un cas menys a la ciutat que les actualitzades ahir per Sanitat i que reflectim en aquesta notícia. I per això en aquesta actualització tampoc es reflecteixen les 2 morts que va anunciar ahir Sanitat, i que no sabrem a quins municipis pertanyen fins a l'actualització del pròxim dilluns 8 de juny.