El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi, únic municipi valencià guardonat amb els premis SICTED 2020

Poques mencions a la Comunitat Valenciana enguany en els premis SICTED, i una d'elles és per a Alcoi i la Fira Gastronòmica celebrada enguany. Els premis s'han lliurat a la Fira de Turisme, FITUR.

Madrid acull fins al 26 de gener la cita del turisme, FITUR, amb presència de més de 160 països de tot el món. Allí tots els municipis que tenen alguna cosa a oferir, fan gala de tot allò que els fa diferent. La participació des de les nostres comarques és abundant. Cocentaina, Ibi o Alcoi aprofiten aquests dies per a reunir-se amb empreses turístiques, i aconseguir que els municipis formen part de la seua oferta.

Molts dels nostres pobles participen a FITUR sota l'ombrel·la del patronat de la Costa Blanca, des d'on han presentat la seua estratègia pel 2020, amb una "aposta decidida per posicionar la província com a DTI - Destinació Turística Intel·ligent". I un dels municipis que ha mostrat la seua experiència com a Smart City és Alcoi, amb les explicacions de l'alcalde Toni Francés.

Alcoi ha estat present també en la dècima edició dels premis SICTED, i que valoren la qualitat turística de les destinacions. Entre tots els guardonats enguany poques mencions a la Comunitat Valenciana: un premi personal per al gestor SICTED de la ciutat d'Alacant, i un reconeixement a Biar com a destinació nobel per entrar per primera vegada, amb altres 12 municipis espanyols, en el llistat dels municipis SICTED. I l'únic premi a una destinació valenciana és per a Alcoi, com a segon finalista en la categoria de 'millor projecte de millora', per la celebració, en 2019, de la Fira Gastronòmica, organitzada per l'Associació d'Alacant Turisme Interior.

I més mencions a Alcoi en FITUR; com en la presntació de la Guia Gastronòmica de l'Associació Alacant Turisme Interior, o la pròxima edició de la Costa Blanca Challenge, una trobada motera no competitiva per a recórrer diferents municipis del territori. La pròxima edició tindrà lloc el pròxim 26 de setembre.

I Cocentaina ha presentat el seu nou programa de rutes, amb la ruta de l'aigua, de les muralles o de l'art sacre. També ha explicat com estan rehabilitant certs recursos com el refugi antiaeri o la Torre Artilleria del Castell de Cocentaina.

 

El Brexit ja no és una 'amenaça' per al turisme

Des del Patronat Costa Blanca ja avançaren que la idea a FITUR és potenciar mercats en expansió, com els turistes d'Europa de l'Est o Rússia. Però també consolidar els grans mercats que ja té el sector. En aquest sentit, en FITUR, el president de la Diputació Carlos Mazón ha assegurat que "el Brexit ja no és una amenaça per a la Costa Blanca", amb unes previsions de creixement dels turistes britànics en un 6 per cent.