El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Alcoyano-Reial Madrid, la nit de Reis

La Cavalcada d'Alcoi, més que un sentiment
  • Els alcoians i alcoianes haurem de triar doncs. I no es pot triar entre el "papa o la mama", com no podem triar entre Cavalcada o Alcoyano.
  • En Madrid, els Reis 'deixen' la matinada del 5 al 6, però en Alcoi, en tornar de la cavalcada, els patges ja han deixat els regals en casa

A qui vols més al papa o a la mama? Què triem, tradició centenària o devoció futbolera? La il.lusió dels xiquets o la possibilitat que José Juan ho torne a fer sota els pals de la porteria de GOL B? Mal negoci, mala idea posar l'Alcoyano-Reial Madrid el dia 5 a les 21:30. A eixa hora la cavalcada més antiga d'Espanya no ha arribat al Passeig de Cervantes.

Xe! Mira que hi ha dies a l'any! Qualsevol alcoià/ana té clar que hi ha 4 dies intocables a l'any, que estan marcats en el calendari i que demanen lliures per damunt de tot. Del 21 al 24 d'abril i sobretot el 5 de gener. N'estem segurs que Rubiales, president de la Federació Espanyola de Futbol, no recorda que en Alcoi, el dia 5 a les 18 hores arranca la Cavalcada de Reis més antiga d'Espanya, BIC, i que opta a ser Patrimoni immaterial de la UNESCO. I això que Rubiales va jugar al Llevant i a l'Alacant i se suposa que alguna cosa li deu sonar si sintonitzava Canal 9.

Doncs no, el partit de l'Alcoyano-Reial Madrid l'han programat per a les 21:30 de dia 5. Cal donar les gràcies, perquè l'han endarrerit hora i mitja després que l'Alcoyano demanara que es disputara el dia 6, la festa de Reis, amb tot el món en casa o els que vulguen i puguen a El Collao.

Una vegada s'ha sabut l'horari del partit, les Xarxes Socials han bullit. Com era d'esperar, opinions amb trellat i altres de conspiranoies. Aquests últims diuen que és la confirmació que els poders mundials volen carregar-se el Nadal i per això interposen el futbol. Però la majoria dels opinants diuen que no entenen l'horari havent-hi tres dies opcionals: 4, 5 i 6 de gener. Els interessos televisius deuen ser els que marquen l'horari; en aquest cas, MEDIASET (TELE 5 o CUATRO). Però serà els interessos de Madrid.

 

 I és que en Madrid tenen la cavalcada de les carrosses que paga El Corte Inglés i en la que ixen els pesonatges de Disney. Així que als madrilenys i en molts punts de l'Estat i del planeta, els va bé a les 21.30, perquè la cavalcada no és -com en Alcoi- l'espectacle més gran del món, o els vertaders 3 Reis Mags entren per Sant Nicolau i adoren el xiquet Jesús. On els patges pugen els regals per les escales i on, una vegada acabada, tots els xiquets van a casa dels iaios, els tios i a sa casa a veure què els han deixat. Després es mengen el Roscó de Reis i comparteixen una de les vetlades més increïbles de l'any.

A Madrid i a la resta d'Espanya, els Reis deixen els regals mentre els xiquets dormen. Per tant, cap problema en veure el partit per la tele el dia 5 a les 21:20.

Els alcoians i alcoianes haurem de triar doncs. I no es pot triar entre el "papa o la mama", com no podem triar entre Cavalcada o Alcoyano. Què farem? És literalment impossible acudir a les dues cites. Perquè al Collao s'haurà d'estar una hora i mitja abans per agafar lloc, i eixir del centre no resulta fàcil.

Una amiga advocada bromejava en dir que 'anava a forrar-se'' en divorcis, perquè segurament, la meitat de la família voldrà futbol i l'altra cavalcada.

Se suposa que Rubiales i Mediaset rebran dossiers, vídeos i reportatges de la Cavalcada d'Alcoi i entraran en raó. Perquè de Madrd al cel, allà és on tenen la Llibertat i a Florentino. Però en aquesta aldea alcoiana hi ha coses intocables. El problema és que Alcoyano i Cavalcada són intocables, són úniques i no hi ha manera de descartar o triar per una d'elles. No es priven de gaudir a rabiar com el dia del Llevant o del Reial Madrid  com l'any passat. Però tampo de la nostra Cavalcada.

Per sort, no li ha tocat a la Penya Madridista acompanyar un Rei.