El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Amalia Payá i Edu Tormo, números 4 i 5 pels populars alcoians

Rafa Miró i Nacho Palmer anuncien que fan un pas al costat i es retiren de la vida institucional, tot i que continuaran en la vida política i en el partit. El candidat Quique Ruiz valora molt positivament les noves incorporacions, en el cas d'Amalia per la seua relació amb entitats socials; i Edu Tormo pels seus coneixements en infraestructures.

Ja es coneixen els primers llocs de la llista dels populars. Lirios Gracía de número 2Francisco Cantó en el número 3, i ara es confirma que en els números 4 i 5 es mantindran dos dels actuals regidors, Amalia Payá i Edu Tormo.

L'actual portaveu del grup municipal. Rafa Miródóna per conclòs el procés de renovació al partit local amb la llista que presenten. Diu que Edu i Amalia "són els més veterans, amb una legislatura quasi completa. Un equip en què no ens poden acusar d'estar desgastats o que hem perdut la il·lusió". Així, assegura que "a partir d'ara comença un nou cicle en noves persones, però el mateix projecte, el projecte del Partit Popular".

Tant Amalia Payá com Edu Tormo s'han mostrat agraïts als alcoians per l'oportunitat que els han donat en aquesta legislatura i l'aposta del partit per ells en l'actual llista. Per la seua banda, el candidat del PP, Quique Ruiz, valora molt positivament les dos incorporacions. En el cas d'Amalia Payá assegura que "en totes les entitats la coneixen, i hem tingut les portes obertes gràcies al treball previ que s'ha fet". D'Edu Tormo valora el seu coneixement en infraestructures, "un enginyer que coneix les coses, des del despatx polític però també des del despatx tècnic", i recorda les seues aportacions a projectes com el del Bulevard.

 

Noves incorporacions i també eixides

 

Però la nova llista també deixa fora noms d'actuals regidors, com Rafa Miró i Nacho Palmer, que han anunciat que fan un pas al costat i ja no tindran responsabilitats en el grup municipal popular en la pròxima legislatura. Això si, no abandonen ni la vida política ni el partit, i Rafa Miró es mostra convençut que "quan governem en la Generalitat i en Espanya, estic segur que a Nacho el buscaran per a reforçar alguns dels equips".

Nacho Palmer assegura que se'n va amb un "sentiment agredolç". "Després d'haver estat governant, i quatre anys en l'oposició, me'n vaig en sentiment agredolç per qui governa en Alcoi. La ciutat es mereix molt més del que hem tingut en els últims anys i espere que els alcoians hagen percebut eixa mala gestió". Però explica que tot i que diu adéu a la representació institucional, no s'acomiada de la política: "les persones com jo necessitem una ferramenta per a canviar aquesta societat. I ens pot agradar menys o més la política, però és la ferramenta per a canviar la societat i s'articula mitjançant els partits polítics".

 

El programa dels Populars per a Alcoi
 

Rafa Miró assegura que canvien les persones, dins d'aquest procés de renovació, però el projecte popular per a Alcoi es manté. I dins d'aquest projecte Miró destaca la defensa d'una ciutat industrial, que incloga en el Pla General una expectativa de població "amb ambicions, 80.000 habitants. I que Alcoi torne a tindre l'esplendor que ha tingut en altres èpoques". Altres dos pilars bàsics són la defensa de l'educació concertada "al mateix nivell que la pública, llibertat educativa"; i la protecció del patrimoni, amb especial atenció al centre històric. El projecte el tanquen la necessitat de mantindre el contacte amb les diferents entitats, o el manteniment de la ciutat "per a tindre-la en millors condicions".