El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Antonio Bernabeu, alcalde de Castalla: “Manifestem l’oposició de l’Ajuntament a la instal·lació d’energia solar fotovoltaica ubicada al polígon i altres del terme municipal”

Roda de premsa sobre les fotovoltaiques / Imatge d'arxiu

L'ajuntament ha instat a les associacions i entitats locals afectades a presentar les seues exposicions a la ‘megaplanta’ i, per a això, ha implementat una plataforma telemàtica.

L’Ajuntament de Castalla s’ha mostrat majoritàriament contrari a la instal·lació d’una planta fotovoltaica al terme municipal i ha aprovat al·legacions. Així ho ha especificat Antonio Bernabeu, alcalde de Castalla, al plenari municipal. Ha deixat palés la seua “oposició” a la “instal·lació d’energia solar fotovoltaica ubicada al polígon i altres del terme municipal”.

El consistori també vol facilitar que la ciutadania tramite possibles al·legacions. Ha instat a les associacions i entitats locals afectades a presentar les seues exposicions a la ‘megaplanta’ i, per a això, ha implementat una plataforma telemàtica. L’objectiu d’aquesta ferramenta digital és facilitar el tràmit a la població. L’Ajuntament també ha remés les certificacions acordades a la Direcció Territorial de la Conselleria Territorial d’Obres Públiques i Mobilitat per al seu coneixement, amb l’objectiu que puga prendre les mesures oportunes.

Antonio Bernabeu ha afirmat que “estem treballant en la remodelació del pla general per a regular la instal·lació d’aquest tipus d’infraestructures a la localitat i que es faça d’una manera responsable, equilibrada i que no perjudique l’entorn natural de la Foia”. El projecte de la planta solar FV Castalla es troba en el procés de tramitació de la Declaració d’Interés Comunitari (DIC) de la Conselleria de Política Territorial.

Bernabeu també deixa clar que “des de l’Ajuntament estem a favor de les energies renovables i entenem que s’han de construir plantes, en aquest cas fotovoltaiques. Això no obstant, volem que aquest procés es faça de manera ordenada, comptant amb l’opinió de cada localitat i perjudicant el mínim possible a la ciutadania i el medi ambient de la zona”.