El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Aprovada la llicència d'obres per al primer edifici ecosostenible de vivendes públiques a Alcoi

Costarà quasi 2 milions d'euros i posarà en oferta 13 habitatges sostenibles de lloguer públic.
 

És un projecte pilot d'habitatge públic que es du a terme en tan sols tres municipis valencians, un d'ells Alcoi. L'edifici estarà al centre i serà de lloguer reduït i preferència a joves i majors.

La Junta de Govern de l'Ajuntament d'Alcoi ha aprovat la llicència d'obres per a la construcció d'un edifici de vivendes públiques al centre de la ciutat, en concret entre els carrers Ambaixador Irles i Sant Jaume. És un edifici peculiar, perquè serà ecosostenible, dins d'un projecte pilot d'habitatge públic de la Direcció General d'Innovació Ecològica en la Construcció, i l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl, l'EVHA, i que estan desenvolupant tres projectes a València, Castelló i Alcoi.

En el cas d'Alcoi el projecte suposa una inversió de quasi 2 milions d'euros per part de la Generalitat, i està adjudicat a l'Estudi Biga i Martí Sardà Arquitectes, per a la construcció de 13 habitatges sostenibles i innovadors per a lloguer social. Seran de preus limitats i amb preferència per a joves i majors. I segons expliquen des del consistori, destaca "l'aposta per la construcció modular, així com per la integració de sistemes constructius que promouen la bioconstrucció i els materials quilòmetre zero. A més, s'ha reconegut l'exploració d'un model residencial flexible i inclusiu que permet l'agregació d'unitats facilitant la generació de diferents respostes d'habitatge que puguen atendre les diverses unitats de convivència".

Una vegada l'empresa siga notificada que ja compta amb llicència, les obres s'han d'iniciar en els pròxims dos mesos, i estarien finalitzades a finals del 2024 si no hi ha cap problema.

L'alcalde d'Alcoi Toni Francés diu que este projecte "ens ajudarà a complir amb els compromisos europeus i nacionals en matèria d'energia, clima i digitalització, així com els objectius assumits en l'Agenda Urbana Espanyola. A més contribuirà a incrementar l'oferta d'habitatge públic per llogar a preu limitat, una necessitat important a Alcoi en aquests moments".