El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Aprovat el projecte per a reurbanitzar el carrer Sant Francesc

Carrer Sant Francesc d'Alcoi.

S'espera que les obres a la plaça de la Creu Roja puguen solucionar el problema d'accés a la sala Àgora per part de persones amb mobilitat reduïda.

La Junta de Govern de l'Ajuntament d'Alcoi ha aprovat el projecte modificat per a reurbanitzar el carrer Sant Francesc, la placeta de la Creu Roja i la plaça Ramón i Cajal. Es tracta del darrer pas en el procés de licitació abans que les empreses puguen presentar les seues propostes per a optar a l'adjudicació de l'obra.

El projecte s'ha estat revisant per part dels tècnics municipals des del passat mes de juliol, quan es va rebre l'autorització ministerial que permetia generar el 50% del crèdit per tal de licitar l'obra. En aquest sentit, la regidora de Comerç, Vanessa Moltó, recorda que "el procés no ha parat en cap moment i ha seguit el seu curs; els tècnics estan fent la seua faena i no han estat aturats".

El projecte està valorat en 404.000 euros, i permetrà creat un espai de vianants que unirà la Glorieta amb la plaça de Dins. La regidora de Comerç, Vanessa Moltó, recorda que serà una zona de pas "accessible, sense perill de lliscaments, i creant una plataforma única que ajudara a revitalitzar aquesta zona recuperant espai per a les persones, revitalitzant el seu entorn i fent-la més atractiva".

Particularitats del projecte

El projecte contempla una plataforma única d'ús per a vehicles i vianants tant en el carrer Sant Francesc com en les places de Ramón y Cajal, i la Creu Roja. Tindrà un paviment de pedra natural per a les zones de vianants, i també hi haurà zones amb llambordes per a l'accés de vehicles.

S'espera que les obres a la plaça de la Creu Roja puguen solucionar el problema d'accés a la sala Àgora per part de persones amb mobilitat reduïda. En relació amb l'aparcament i al trànsit, la reurbanització només afecta a Ramon i Cajal i ja s'han estudiat els efectes de la mateixa per part de la Regidoria de Mobilitat per posar les mesures oportunes.

Plànol del projecte.