El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Ajuntament sol·licita informes tècnics per a licitar la reforma de Sant Francesc

La cruïlla dels carrers Sant Francesc i Sant Maure

L'esperada 'llavada de cara' del carrer Sant Francesc, la plaça Ramón y Cajal i la placeta de la Creu Roja ja es troba més a prop. Encara que des del Consistori no s'ha volgut confirmar cap data per a l'inici de la licitació, està previst que tinga lloc entre finals d'enguany i principis de l'any 2020. De moment s'estan sol·licitant els informes pertinents als diferents departaments municipals implicats.

El projecte de reforma d'aquesta part del Centre està valorat en una xifra superior als 400.000 €, amb els quals es vol millorar l'accessibilitat de la zona per als vianants. Ja que l'administració local finançarà la meitat de l'actuació amb fons europeus (dins del programa EDUSI), el projecte es trobava a l'espera de poder generar el crèdit necessari. Això va ocórrer el passat mes de juliol, tal com afirma la regidora de Comerç, Vanessa Moltó, moment a partir del qual s'ha iniciat tota la maquinària prèvia per a licitar les obres.

Moltó ix al pas de les crítiques de Compromís Alcoi, des d'on denuncien diferents ajornaments en un projecte que "totes les veïnes i veïns del centre d'Alcoi esperen des de fa 2 anys". La regidora assegura que "s'està seguint el procediment pertinent", comptant amb els informes dels diferents departaments municipals implicats en el projecte. A més, recorda que en tractar-se de finançament afectat, els diners per a cofinançar el projecte no es perdran.

Respecte a l'efecte de l'actuació, Moltó, considera que l'obra "suposarà una millora considerable per poder visualitzar l'espai de vianants que uneix la Glorieta amb la plaça de Dins; recuperant espai per a les persones, revitalitzant el seu entorn i fent-la més atractiva".