El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Ara sí, s'inicia el mes d'eleccions

Per davant tenim 45 dies amb dos campanyes electorals quasi seguides i dos jornades d'eleccions: el 28 d'abril les generals i autonòmiques valencianes; i el 26 de maig les locals i europees.

Tenim presència comarcal en moltes de les llistes que els partits presenten a les eleccions: 3 aspirants al congrés dels Diputats, una al Senat, i fins a 14 per a les Corts. El partit amb més polítics comarcals és Compromís, amb 5 aspirants a les Corts. Cal destacar també la llista de República Valenciana, amb tres alcoians dins dels primers 10 noms.

La tradicional apegada de cartells ha donat el tret d'eixida a la campanya electoral per a les eleccions generals i, en el cas de la Comunitat Valenciana, també per a les autonòmiques (avançades pel president Ximo Puig). Des d'ARAMULTIMÈDIA hem consultat les lllistes aprovades per la Junta Electoral, tant a les Corts Valencianes, com al Congrés i el Senat, i hem trobat fins a 18 noms de veïns de les nostres comarques (són els que hem reconegut, però podrien ser més).Eleccions al Congrés i el Senat


Patri Blanquer repeteix com a candidata a Diputada pel PSOE, i manté la posició 2 de la llista com en les anteriors eleccions. Seria la quarta legislatura de Blanquer en el Congrés, després d'accedir per primera vegada en l'any 2011 (i estar present també en la fugaç legislatura d'uns mesos l'any 2016). També pel PSOE trobem en el número 7 de la llista al contestà Rafa Briet.

La candidata al Congrés Patri Blanquer, i la candiata a les Corts, Aroa Mira, apeguen cartells en el Teix d'Alcoi

Per Esquerra Unida està l'anterior alcalde de Muro, Francesc Valls, en el número 8 de la llista d'Unides Podem-Esquerra Unida. I ja per al Senat, Ciutadans presenta a Lucía Granados (qui també és l'alcaldable per Benimarfull).

La candidata al Senat, Lucia Granados, apega cartells en Cervantes/Cs

En el Congrés i el Senat trobem a faltar noms que sí que van accedir en l'anterior legislatura: Loli Alba, qui era diputada pel Partit Popular; i Vicenta Jiménez, senadora per Podem.

 

Eleccions a les Corts


Però on més noms coneixem és en les llistes a les Corts, fins a 14 tot i que no tots formen part de llocs d'eixida.

Compromís presenta 5 candidats en les llistes, començant per l'actual conseller Rafa Climent, com a número 2. Completen la llista Jordi Davó en el número 11, Pau Torregrosa, de la Torre de les Maçanes en el 14; l'alcaldable per Alcoi Màrius Ivorra en el 27; i el també alcaldable per Cocentaina Jordi Pla, en el número 31.

Esquerra Unida i Podem, tot i que en les locals es presenten per separat i en diferents plataformes, a les Corts es presenten conjuntament com Unides Podem-Esquerra Unida. Així, trobem seguides en els números 3 i 4 a les dos regidores de Guanyar Alcoi, Estefanía Blanes (per EU) i Naiara Davó (també alcaldable per Podem Alcoi). En el número 26 de la llista també trobem Carmina Reig.

Estefanía Blanes, número 3 per Unides Podem - Esquerra Unida, en l'apegada de cartells a Alacant.

 

Naiara Davó, número 4 d'Unides Podem - Esquerra Unida, en l'apegada de cartells a Alcoi

El Partit Popular compta en les llistes amb l'actual diputat Fernando Pastor (també coordinador de la campanya provincial), que està en el número 8. I amb la regidora alcoiana Amalia Payá en el número 28. I el PSOE presenta a la regidora Aroa Mira en el número 11 de la llista.

Fernando Pastor, el segon per la dreta, candidat pel PP a les Corts/PP

Cal destacar també el partit República Valenciana, ara per ara sense representació en les Corts, però que compta amb tres alcoians en els primers 10 llocs de la llista. Són Isabel Fernández en el número 2, Marc Grau en el 4, i José Miguel Raso en el 9. República Valenciana no ha fet apegada de cartells perquè per a eixe moment no tenien assignats els llocs per part de la Junta Electoral.

Ara sí, amb amb aquest acte simbòlic, s'enceten sis setmanes molt intenses en la vida política.