El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

AVANZAR denuncia la falta de solucions per aquells que no poden estudiar per no ser l'edifici accessible

Imatge facilitada per AVANZAR

Des d'AVANZAR han proposat solucions, però asseguren que ha començat el curs, no s'ha aplicat cap alternativa, i gent amb problemes sensorials o de mobilitat s'han quedat sense estudiar per falta d'accessibilitat.

Reclamen una reunió urgent amb l'alcalde per a saber perquè no s'han buscat alternatives

Al com va avançar Aramultimèdia, l'Associació de Persones amb Mobilitat Funcional d'Alcoi, AVANZAR, denunciava el passat mes de juliol que persones amb problemes sensorials o de mobilitat no havien pogut matricular-se en estudis municipals perquè l'edifici on es fan les classes no és accessible. Parlen en concret de l'edifici de la politècnica al Viaducte, on ara per ara ofereixen formació el CFPA Orosia Silvestre i l'Escola Municipal de Belles Arts.

Doncs bé, comencen ja els cursos en totes dues escoles, i des d'AVANZAR critiquen la "indiferència i falta de sensibilitat social del govern municipal" per no buscar alternatives a aquestes persones. Per això, demanen una reunió urgent amb l'alcalde d'Alcoi Toni Francés i els responsables de les àrees socials, per saber "per què no han estat considerades les solucions alternatives proposades per AVANZAR".

Des del col·lectiu proposaren que, mentre se solucionen els problemes d'accessibilitat a l'edifici es buscaren espais alternatius per tal que "qualsevol persona amb Diversitat Funcional o Sensorial poguera cursar els mateixos estudis que la resta de ciutadans". Així també proposaven un termini de matriculació extraordinari per aquestes persones.

Però segons expliquen des d'AVANZAR, cap d'aquestes alternatives s'ha dut a terme i lamenten "la situació de marginació i discriminació" de les persones que enguany no podran estudiar. Consideren que el consistori "ha donat com única resposta l'antidemocràtic silenci administratiu".

Des d'AVANZAR recorden també que el 10 per cent de la població d'Alcoi pot tindre problemes sensorials o de mobilitat, segons les dades de l'IMSERSO. Persones que "potencialment podrien estar interessades a estudiar, formar-se culturalment o artísticament i que no podran fer-ho, per falta de solucions alternatives".