El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Banyeres alerta que la situació al municipi és "molt, molt crítica"

Les anàlisis fetes a l'aigua mostren "nivells elevadíssims" de COVID-19 al municipi.

L'Ajuntament diu que el municipi mostra uns "augments desmesurats per a una població com la nostra", i alerten que tenen un grup de persones hospitalitzades amb gravetat. Demanen responsabilitat, "les persones que no compleixen aquestes mesures estan facilitant la propagació del virus de forma deliberada i massiva". 

Molta preocupació des de l'Ajuntament de Banyeres de Mariola, on en l'última actualització han sumat 36 casos, i ja és la tercera consecutiva amb xifres altes. "Ja hem tingut 4 víctimes, hi ha molta gent contagiada, aules escolars confinades i, a més, hi ha un grup de persones hospitalitzades amb gravetat. Es demana a la població el mínim contacte social i familiar. Aquestes mesures no seran exitoses si no hi ha RESPONSABILITAT INDIVIDUAL i COL·LECTIVA".

Expliquen que les anàlisis fetes a les aigües residuals, que ha fet Hidraqua, mostren "nivells elevadíssims de concentració de virus, la qual cosa és premonitòria d'un major nombre de contagis futurs".

Així, recorden que cal extremar les precaucions: evitar les reunions familiars, portar sempre la mascareta, complir els aïllaments, mantindre bona higiene de mans, i guardar la distància de seguretat. "Les persones que no compleixen aquestes mesures estan facilitant la propagació del virus de forma deliberada i massiva. Aquesta situació està repercutint greument en la nostra població a nivell sanitari i, també, a nivell social, econòmic i laboral".