El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Incrementem els morts, 7 en la nova actualització, 17 des de principi de mes

Paissatge des de la serra de Mariola

Segons les xifres oficials actualitzades per Sanitat aquest 24 de novembre, en les nostres comarques comptem ja amb 2.439 casos detectats de coronavirus en tota la pandèmia, dels quals 550 s'han detectat en l'última quinzena. Sumem 7 noves morts, i ja hem perdut a 142 persones amb coronavirus enguany.

Les conseqüències del moviment del virus en els últims mesos per les comarques els patim ara, amb 7 noves morts amb coronavirus confirmades al llarg d'aquest cap de setmana. Són 3 d'Alcoi, 2 a Ibi i altres 2 a Castalla. Mentrestant, sumem 159 nous casos i continuem en el control del pic de contagis registrat fa una setmana. 

De nou, obrim aquesta notícia amb una xifra molt dolenta: sumem 7 morts amb coronavirus en l'actualització d'aquest 24 de novembre. 3 de les morts pertanyen a Alcoi, i les altres quatre, 2 són d'Ibi i 2 de Castalla. Són morts que s'han confirmat al llarg d'aquest cap de setmana, i Sanitat especifica que no es tracta de la data exacta de la mort, sinó de quan ells han rebut confirmació. Les morts estan incrementant-se de manera notable, amb 17 tan sols en el mes de novembre. En octubre vam sumar cinc morts, i en setembre i agost una cada mes. En total, des de l'inici de la pandèmia, hem perdut 142 persones a les comarques.

Per altra banda, controlem els nous contagis. Continuem amb xifres prou altes, però no hem tornat a tindre un pic tan elevat com el de fa una setmana, quan vam sumar més de 400 casos de colp. En aquesta actualització sumem 159 nous casos, i tornem a situar-se entre els departaments amb pujades moderades, com Torrevella, amb altres 140. Alacant, Sant Joan i Crevillent, així com la veïna Xàtiva-Ontinyent, sumen vora 200 nous casos cadascun, i Elda vora 300. Cal destacar Dénia, on el departament sencer ha sumat tan sols 14 casos, o la Marina Baixa on sumen 45. Eixa zona de la costa és la que millor està aguantant l'embat del virus. 

Mirem ara la incidència acumulada en els últims 14 dies per cada 100.000 habitants, eixe límit de 250 casos que marquen el Risc Alt. El Departament sencer ha reduït lleugerament el marge, però continuem per damunt dels 400 casos per cada 100.000 habitants. També els diferents municipis han reduït un poc aquesta incidència, però continuem també en límits perillosos. Banyeres i Ibi són els únics que no han aconseguit encara reduir aquesta xifra, i els dos municipis mantenen mesures extraordinàries de control

En aquesta actualització, i que fa referència al cap de setmana, Alcoi suma 58 casos, i Banyeres 36. Ibi suma 24 i Onil 22. I finalment tenim Muro amb 8, Castalla en 6 i Cocentaina amb 4. En aquesta ocasió, cap poble xicotet ha sumat nous contagis. Situació a l'Hospital Verge dels Lliris

Aquest ball de xifres, que ara pugen i ara baixen, tenen el seu reflex en l'Hospital comarcal. Segons ha pogut saber ARAMULTIMÈDIA, a finals de la setmana passada la situació era preocupant, amb dos plantes completes amb ingressos de casos de coronavirus i els dos primers llits ocupats a la tercera planta habilitada. També l'UCI, amb 10 llits, estava completa i es van ajornar operacions quirúrgiques no urgents per tal de poder cedir part dels llits de l'URPA, la zona de despertar de quiròfan, per a nous casos de coronavirus. 

Però en l'inici d'aquesta setmana les xifres no són tan esgarrifoses, tot i que per diferents qüestions. S'han reduït els llits ocupats a l'UCI, on ara hi ha 7 persones ingressades. No podem concretar quantes de les persones que han deixat l'UCI ha sigut per millora o perquè han faltat. També s'ha reduït notablement el nombre de persones ingressades per coronavirus, que ha passat de 50 a 35.

Les diferents fonts no oficials de les quals aconseguim informació sobre la situació de l'Hospital ens recorden constantment l'esforç que està fent el personal sanitari per fer front a una situació que canvia cada dia. La resta de la ciutadania tan sols podem col·laborar complint amb les mesures de seguretat, higiene i distància que tots coneixem.