El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Banyeres tanca parcs, museus i el Castell, i demana al veïnat que suspenga reunions

Des del consistori valoren molt l'esforç del personal del Centre de Salut: "un gran treball de realització de proves i de seguiment de les simptomatologies dels pacients, entre altres".

"Es demana a la població el mínim contacte social i familiar. Aquestes mesures no seran exitoses si no hi ha RESPONSABILITAT INDIVIDUAL i COL·LECTIVA. Ser responsable és la millor norma a seguir. Aquest virus el parem entre totes i tots. Confiem en la gent de Banyeres de Mariola".


L'Ajuntament de Banyeres de Mariola és dels pocs que informa puntualment en la seua web de la incidència del coronavirus al municipi. De fet, és l'únic que ret compte de les altes mèdiques en l'àmbit local, i dels casos que hi ha actius a cada moment. A data del 17 de novembre tenen 70 casos actius en el municipi, i les mesures extraordinàries no es relaxaran mentre aquesta xifra no baixe a 25.

Les comarques han patit un important repunt de casos, i Banyeres, un dels municipis més afectats, ha decidit prendre mesures per a frenar els contagis. Se suspenen totes les activitats municipals previstes i es demana a entitats locals que també les suspenguen. Mentrestant Sanitat assegura que el ritme de creixement del virus s'ha paralitzat en tots els departaments, però no és el que reflecteixen les xifres del Departament d'Alcoi.

L'Ajuntament de Banyeres de Mariola ha decidit prendre mesures davant l'increment de casos, 63 en l'últim cap de setmana. Després de reunir-se amb les coordinadores del Centre de Salut, mostren "gran preocupació" per la situació a hores d'ara en el poble, i consideren necessari adoptar més restriccions. Així, des d'aquest mateix 18 de novembre i fins a l'1 de desembre, de moment, es tanquen totes les instal·lacions municipals com museus, la biblioteca, el Castell o les instal·lacions cobertes del poliesportiu. També se suspenen totes les activitats previstes i es demana a les associacions locals que suspenguen les seues també. I s'anul·len totes les assemblees de barri o d'associacions que estaven previstes per a explicar el nou sistema d'arreplegada de la borsa porta a porta.

Al veïnat se'ls demana que eviten reunions familiars en casetes de camp i que reduïsquen al màxim les trobades socials. I a les empreses que "complisquen i facen complir les normes sanitàries".

Des del consistori també recorden que si es detecten símptomes, cal cridar al 900 300 555 "insistint fins a contactar amb aquest servei". I que si es necessita ajuda de qualsevol classe, per a comprar, o altres necessitats, es poden posar en contacte amb Serveis Socials del consistori al 685 40 08 58, de matins.

Mentrestant, l'Ajuntament mantindrà la desinfecció d'espais públics, i amb una subvenció ECOVID ha contractat 4 persones per incrementar els serveis de neteja. L'1 de desembre es valorarà si mantindre les mesures, si els casos actius no han descendit fins als 25, dels 70 que tenen ara.

 

Sanitat assegura que es paralitza el creixement del virus, malgrat les xifres de les comarques


La consellera de Sanitat Ana Barceló assegura que "el ritme de creixement del virus s'ha paralitzat en tots els departaments" de la Comunitat Valenciana. Però les xifres a les nostres comarques, amb 400 nous casos en l'última actualització, no es correspon amb açò. Sí que és cert que a la resta de departaments, i sobretot a Elda-Petrer, on estaven posades totes les mirades, l'increment de casos s'ha vist reduït. Caldrà vore l'evolució en les pròximes setmanes.

La consellera Ana Barceló ha comparegut en Alacant per explicat la situació actual amb el coronavirus, però no ha fet cap menció concreta al departament d'Alcoi ni a l'increment de casos. Tan sols ha clavat a l'Hospital d'Alcoi en el llistat dels que "no estan en situació de pressió assistencial". Recordem que s'ha habilitat una segona planta però que, de moment, té poques habitacions ocupades.  

La consellera ha destacat que el 64 per cent dels brots són en l'àmbit social, i que més de la meitat dels contagiats estan entre els 15 i els 49 anys.