El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Batoi trasllada al Consell valencià les necessitats del barri

El conseller Dalmau (esquerra) ha rebut al representant dels veïns de Batoi, Paco Paredes (centre); i al líder de Podem Alcoi, Cristian Santiago (dreta).

Part de les necessitats del barri de Batoi estan reflectides en el Pla Estratègic per al barri, una eina nascuda de la participació ciutadana, cridada a diagnosticar les carències del barri i planificar les actuacions que s'han de dur a terme.

El vicepresident segon de la Generalitat i Conseller d'habitatge, Rubén Martínez Dalmau, ha conegut de primera mà les necessitats del barri de Batoi després d'haver-se reunit amb un dels membres de la seua associació de veïns. Paco Paredes, portaveu dels veïns a l'encontre, ha transmés al conseller les carències de Batoi en matèria d'habitatge, un dels punts claus en què se centra el pla estratègic per al barri.

L'encontre també ha comptat amb la presència de Cristian Santiago, portaveu del grup municipal de Podem Alcoi i responsable de la constitució del reglament del futur Observatori de l'habitatge en Alcoi. Paredes ha reconegut que la reunió ha sigut una "presa de contacte" amb el conseller per tal de conéixer les vies d'actuació per a un barri que demana una actuació urgent per part de l'administració.

El Pla Estratègic de Batoi és l'eina que, nascuda de la participació ciutadana, està cridada a diagnosticar les carències del barri, i planificar les actuacions que s'han de dur a terme. D'acord amb el document, entre les principals demandes dels veïns es troba la necessitat de millorar el pac d'habitatges, trobar solucions a l'elevat nombre de vivendes desocupades, i atraure nous habitants.

Les xifres de l'INE confirmen aquestes demandes: 235 habitatges buits al barri, 22% del total (segons xifres de 2011) i una perduda progressiva de població a partir de 2013, de 1.902 a 1.837 habitants en 2018.

El paper de l'Observatori de l'habitatge

Aquests seran alguns dels reptes que haurà d'ajudar a afrontar l'Observatori municipal de l'habitatge. Actualment, l'observatori es troba en fase de redacció dels seus estatuts, una tasca que està coordinant Cristian Santiago.

El líder de Podem Alcoi assegura que s'ha enviat una primera proposta del document a la resta de forces polítiques, a l'espera de què aquestes facen les seues pròpies aportacions. El reglament també està obert a les propostes de col·lectius locals. Santiago espera que acabats tots els terminis previs, l'Observatori puga entrar en funcionament durant el primer semestre de 2020.