El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi crearà un observatori de l'habitatge sota la direcció de Podem

L'alcalde Toni Francés avança que entre les futures competències de l'observatori municipal es troba la de "buscar fórmules perquè els habitatges que encara no es troben al mercat puguen estar disponibles a un preu assequible".

El govern municipal ha cedit a Podem Alcoi la presidència del futur Observatori d'Habitatge, un òrgan què naix amb vocació de consens per a coordinar polítiques municipals i autonòmiques d'habitatge. Aquest acord naix arran d'un compromís adoptat pel govern en el plenari de juliol, i s'ha donat a conéixer durant la visita aquest dilluns del Vicepresident Segon del Consell, Rubén Martínez Dalmau, a la ciutat d'Alcoi.

Cristian Santiago, portaveu de Podem Alcoi, serà l'encarregat de presidit aquest ens, amb el qual es busca "donar una resposta àgil i ràpida a les necessitats de la ciutadania en matèria d'habitatge". Santiago ha comparegut en companyia de l'alcalde Toni Francés i del Conseller Dalmau, després d'una reunió que ha tingut lloc a la casa Consistorial. L'encontre ha servit per a repassar els diferents projectes que s'han dut a terme en matèria d'habitatge amb la inversió superior als 7 milions d'euros que el programa ARRU ha deixat en Alcoi durant els últims anys. També s'ha parlat sobre la tercera convocatòria del pla a la qual Alcoi aspira, i que amb la seua resolució durant el mes d'octubre donarà a conéixer la inversió que deixarà en la ciutat. 

Per tal d'intensificar aquesta entesa entre les dues administracions, Alcoi ja ha iniciat la posada en marxa de l'observatori de l'habitatge, que actualment es troba en la fase de constitució dels seus estatuts. Tal com ha recordat Dalmau, l'ens municipal treballarà conjuntament amb l'observatori autonòmic que ja existeix, i a partir dels quals es podran "crear sinergies per a assolir un habitatge de major qualitat i més sostenible".

L'alcalde Toni Francés avança que entre les futures competències de l'observatori municipal es troba la de "buscar fórmules perquè els habitatges que encara no es troben al mercat puguen estar disponibles a un preu assequible". Una tasca per a la qual el primer edil parla de la implicació de tota la societat civil, des de promotors immobiliaris i constructors, fins a polítics i demandants d'habitatge.

Després d'atendre els mitjans, la comitiva formada pel Conseller, l'alcalde i altres representants polítics, ha visitat una de les més de 370 de les vivendes rehabilitades recentment amb el pla ARRU, així com el solar a la placeta de les Eres on es plasmarà el projecte d'habitatges col·laboratius.