El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Canvi d'alcaldia a Agres

Un moment del plenari. Presidint la taula el nou alcalde. El primer per l'esquerra és l'anterior alcalde amb els dos regidors de Junts per Agres. En la bancada d'enfront, els tres regidors populars.

La moció de censura ha tirat endavant amb els vots a favor dels 3 regidors populars i el regidor socialista, ara nou alcalde. Els altres 3 regidors, de Junts per Agres, han votat en contra.

Ha tirat endavant la moció de censura de PP i PSOE contra l'alcalde de Junt per Agres. El nou alcalde és l'exsocialista Rafael Sanjuan Hernández, qui prefereix que el consideren "paracaigudista" en lloc de "cunero".

El socialista Rafael Sanjuan, assegura que no està content per la situació, però "espere estar a l'altura i no vaig a defraudar-vos". És el nou alcalde amb el suport dels tres regidors populars, tot i que assegura que ell "no haguera fet mai una moció de censura, però no vull que em posen contra l'espasa i la paret". Sanjuan, que es va donar de baixa del PSOE en presentar la moció de censuraatribueix la moció als pressupostos del 2020, encara per aprovar. En la seua intervenció, Sanjuan ha explicat que a finals de novembre l'anterior alcalde va presentar una moció de confiança per obtindre suport per al pressupost, sense èxit. "Si votes en contra d'una moció de confiança tens un mes per a fer una moció de censura, si no, s'aproven automàticament els pressupostos. T'ho has buscat", li ha dit Rafael Sanjuan a l'anterior alcalde.

El nou alcalde també s'ha defés de les qualificacions de "cunero", mot que s'atribueix als candidats que no són del poble d'on es presenten. Sanjuan diu que prefereix ser vist com un "paracaigudista, que té una visió ampla de tot", i defensa la seua trajectòria política en diversos pobles. 

Per la seua banda, José Manuel Francés, de Junts per Agres i que ara perd l'alcaldia, li ha preguntat si "paga la pena immolar-se per convertir-se en un trànsfuga". Francés ha defensat la seua gestió al capdavant del consistori durant més de 9 anys. Assegura que entraren amb deutes i han aconseguit superàvits en els últims anys, a més de fer "un govern dialogant que ha creat instruments i sinergies perquè qui vulga puga participar i tinga veu al si de l'ajuntament. Quin projecte tenen vostés?"

El plenari s'ha fet sense públic per la situació de descontrol de la pandèmia a les comarques, però s'ha emés en directe pel perfil de Facebook de l'Ajuntament d'Agres: