El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Compromís perd l'alcaldia en Agres després d'un pacte PP - PSOE

Moment en que Josep Manel Francés fou elegit a la mitjanit com alcalde sense la presència del PP en 2019 / AM

Rafael Sanjuán és "veí d'Onil i regidor durant 45 anys pel PSPV-PSOE d'eixe mateix municipi, qui va presentar-se per primera vegada en Agres en l'any 2019", segons informa Compromís.

No ha sigut un Nadal tranquil a l'Ajuntament d'Agres. L'únic regidor del PSOE, que ha format equip de govern amb Compromís durant any i mig, ha votat en contra d'una moció de censura contra l'alcalde, Josep Manel Francés, de Compromís. Açó ha fet que Francés perdera l'alcaldia ni més ni menys que la Nit de Nadal.

7 regidors formen la corporació municipal d'Agres: 3 de Compromís, 1 del PSOE i 3 del PP. En les últimes eleccions, Compromís i PSOE formaren equip de govern amb 4 regidors. Després d'algunes desavinences, Rafael Sanjuan, regidor del PSOE a Agres des de 2019, s'ha posicionat a favor del PP en la moció de censura contra l'alcalde.

A hores d'ara, Rafael Sanjuan ha presentat la baixa del PSPV-PSOE i s'ha proposat com a candidat per ser el nou alcalde amb el suport del PP. Tot açò ha passat al municipi de poc més de 500 habitants la Nit de Nadal.

Cal recordar ja va començar d'una forma estranya. La legislatura a Agres va començar abans que a la resta del territori espanyol. Sanjuán va prioritzar un viatge de plaer a Escandinavia i la votació va haver-se de produir a les 00:01 h, abans que isquera el seu avió en juny de 2019.

Rebuig de Compromís

En conèixer aquesta notícia, Compromís ha mostrat el seu rebuig a la moció de censura contra Francés. Els nacionalistes recorden que "ha aconseguit comptar amb el suport majoritari de la ciutadania d'Agres durant tres legislatures seguides".


En el mateix comunicat, Compromís confirma que, Rafael Sanjuán, l'únic regidor del PSOE a Agres és "veí d'Onil i regidor durant 45 anys pel PSPV-PSOE d'eixe mateix municipi, qui va presentar-se per primera vegada en Agres en l'any 2019".

Compromís vol mostrar tot el seu suport a Josep Manel Francés i als regidors de la formació nacionalista a Agres. El portaveu de Compromís en la Diputació, Gerard Fullana, sosté que "és lamentable tornar a veure a regidors socialistes traint a la ciutadania i pactant amb la dreta del PP a canvi de cadires. I és encara més immoral i indecent que ho facen presentant candidatura a l'alcaldia quan només compten amb un sol regidor al municipi, una forma d'aconseguir a canvi de no sabem què allò que les urnes li van negar”.

Per la seua part, Àgueda Micó, portaveu de Compromís, ha exigit al PSPV-PSOE l'expulsió del seu regidor del grup municipal socialista perquè passe al grup dels no adscrits per ser “una qüestió d'higiene democràtica i respecte al Pacte Municipal de l'Acord del Botànic signat per Compromís, PSPV-PSOE i Unides Podem”.