El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Castalla alerta: malgrat el tancament perimetral, els contagis es multipliquen

Controls policials en els accessos a Castalla. Imatge facilitada per l'Ajuntament.

"Pregue als castelluts que facen el sacrifici de confinar-se a casa", diu l'alcalde de Castalla Antonio Bernabeu, qui recorda "l'alarmant grau de contagis". "Tots hem de ser conscients de la realitat en la qual vivim i actuar amb la màxima prudència en tots els àmbits per a acabar amb el virus".  

Es fan cada dia vora 300 identificacions als accessos al municipi, i s'han posat les primeres sancions per intentar entrar per llocs no autoritzats o sense el permís corresponent. L'intendent de la Policia Local diu que "no ens tremolarà el pols a l'hora d'imposar les sancions corresponents" a qui se salte el tancament perimetral. 

L'Ajuntament de Castalla fa balanç després de la primera setmana de tancament perimetral al municipi, i no és massa bo. L'alcalde Antonio Bernabeu posa les xifres damunt la taula amb preocupació: 54 positius més que fa una setmana, i una Incidència Acumulada de 1.560 casos per cada 100.000 habitants, "multipliquem per diverses vegades els indicadors raonables d'incidència acumulada, situats en 250 casos, la qual cosa ens dóna una idea de l'alarmant grau de contagis que tenim al nostre poble".

Bernabeu recorda que els accessos a la ciutat estan tancats excepte dos: la connexió amb Onil per l'avinguda d'Ibi; i l'entrada d'accés des de l'autovia per la nova gasolinera. En aquests dos punts, els agents de les diferents forces de seguretat estan presents entre les 6 del matí i les 22 hores, i fan vora 300 identificacions cada dia. L'Intendent de la Policia Local, Juan Carlos Mota, assegura que ja s'ha interposat denúncies a gent que ha intentat accedir sense permís o per llocs no autoritzats, tot i que no concreta quantes. Sí que recorda que les quanties de les sancions són molt altes, i poden arribar als 30.000 euros en el cas de les greus, o els 60.000 si és molt greu. Una xifra que es multiplica per 10 si les denúncies són reiteratives. "No ens tremolarà el pols a l'hora d'imposar les sancions corresponents" assegura Mota. 

Donada la situació actual al municipi, l'alcalde Antonio Bernabeu prega als castelluts que no isquen més que per l'imprescindible, que complisquen de manera estricta les mesures, i que facen el "sacrifici de confinar-se a casa".  Explica a més que el temporal Filomena ha complicat la situació, i posa dos exemples molt concrets, com les condicions extremes que han de suportar els agents que estan als controls; o l'aglomeració de gent al Xorret de Catí per a vore la neu, que va obligar als ajuntaments de Castalla i Petrer a restringir l'accés i a destinar forces de seguretat allà. "Tots hem de ser conscients de la realitat en la qual vivim i actuar amb la màxima prudència en tots els àmbits per a acabar amb el virus", diu Bernabeu.

Respecte al sector de l'hostaleria i restauració, molt afectat per la situació, Bernabeu diu que "a l'ajuntament som conscients de les dificultats que estan passant i ho lamentem. Hem de reduir els contagis també per ells i per tots els negocis que s'han vist afectats per aquesta pandèmia".