El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Aglomeracions de vehicles també al Xorret de Catí a Castalla per a vore la neu

Un punt d'aglomeració de gent aquest cap de setmana a Alacant. Imatge facilitada per la Delegació del govern

A hores d'ara no queda cap carretera comarcal tallada al trànsit, tot i que 11 carreteres, les que comuniquen els pobles entre ells, estan condicionades per les possibles plaques de gel.

La Delegació del Govern informa que aquest 10 de gener es congregaren vora 100 vehicles en la carretera que va al Xorret de Catí, a Castalla. Hi havia més de 300 persones a qui es va convidar a abandonar la zona de manera ordenada. Es repeteix la situació viscuda a la Carrasqueta aquest cap de setmana, precisament els dos municipis tancats per l'alta incidència del coronavirus.

Filomena ha parat la pluja i la neu, però ara ens porta una onada de baixes temperatures, amb alerta en molts municipis d'interior. Pel que fa a la circulació de vehicles, ja no presenta problemes de circulació cap carretera comarcal, tot i que a 11 d'elles, les que comuniquen els pobles i travessen les serres, la conducció encara està condicionada per la possible aparició de plaques de gel.

Des de la Delegació del Govern asseguren que tots els serveis essencials i els subministraments a la Comunitat Valenciana funcionen amb normalitat, com és el cas de l'arribada de la nova tanda de vacunes aquest mateix 11 de gener. Però expliquen que l'alta afluència de persones a les zones d'interior amb neu ha dificultat els treballs de neteja, i va obligar a l'Institut Armat a reorganitzar els recursos "per atendre incidències de vehicles privats desplaçats, o peticions d'ajuda d'Ajuntaments". A les nostres comarques ho vam vore dissabte amb l'alerta d'acumulació de vehicles a la Carrasqueta, i Delegació informa ara que ahir va passar el mateix al Xorret de Catí, a Castalla: vora 100 vehicles i 300 persones congregades en el mateix lloc. Els accessos a Castalla estan tancats amb tanques, excepte el que enllaça amb l'autovia, i Delegació assegura que fins i tot es retiraren les tanques per a poder accedir a la zona. Les forces de seguretat va informar les persones que hi havia del risc de gelada, "i se'ls va demanar que abandonaren el lloc de manera ordenada per evitar riscos". Tot en el context actual que tots coneixem, amb les xifres de contagis disparades i un Hospital quasi saturat de malalts.

I ja no sols el moment per a vore la neu. Un veí de Fageca s'ha posat en contacte en ARAMULTIMÈDIA per a expressar la seua preocupació perquè assegura que al poble, on no s'ha detectat cap cas de moment, arriben casos positius per a passar el confinament, amb el perill que açò suposa. 

 

Tan sols Ibi suspén les classes a les nostres comarques pel fred

Filomena també ha afectat l'inici de classes. A tota la Comunitat Valenciana un total de 33 ajuntaments han suspés les classes pel fred que es preveu, sobretot a Castelló i València. A les comarques alacantines s'han suspés les classes a tres municipis; Ibi, Agost i Monfort, amb 5.400 alumnes afectats. A la resta de les comarques les classes s'han iniciat aquest 11 de gener amb normalitat i de manera presencial, excepte al Campus d'Alcoi de la UPV, on són en línia.