El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Castalla demana als veïns que s'autoconfinen

Castalla presenta una IA de 740 casos per cada 100.000 habitants. El municipi allarga fins al 15 de gener les mesures extraordinàries de tancament d'instal·lacions i edificis públics, i suspén totes les activitats nadalenques. 
 

L'Ajuntament de Castalla demana que a partir de hui mateix no isquen de les seues vivendes, i no s'ajunten en ningú per a Cap d'Any. També "convida" a bars i restaurants a tancar les portes. No descarten demanar el tancament total del municipi si la pròxima setmana els casos continuen en augment.

L'alcalde de Castalla Antonio Bernabeu ha mostrat la seua preocupació per la situació de la pandèmia al municipi. Diu que tenen un elevat nombre de veïns ingressats a l'Hospital d'Alcoi, que també han patit més morts, i reclamen la col·laboració dels veïns per a "tractar de controlar el creixement exponencial dels contagis".

Així, demanen l'autoconfinament voluntari dels veïns, i no descarten demanar un confinament total del municipi. L'alcalde explica que esperaran a dimarts pròxim, quan està prevista la nova actualització de xifres oficials per part de Sanitat, per a decidir si tramiten una petició oficial de confinament en Castalla que suposaria "el tancament total del municipi, excepte per al comerç més bàsic". Bernabeu mostra preocupació, "les dades actuals són molt pitjors que les de la passada primavera i podem vore'ns abocats a un tancament tan dur o més que el d'eixe moment".

La regidora de Sanitat Maite Gimeno reclama als veïns que la Nit de cap d'Any la passe cada unitat familiar en sa casa, "per favor, ni tan sols us ajunteu en persones majors, amics, ni altres familiars no convivents". També "convida" als negocis de restauració a tancar les portes per evitar la 'Tardevieja' del dia 31, i no facilitar així les interaccions socials en carrers i bars. 

Pel que fa a les activitats de Nadal, tant l'arreplegada de cartes com el campament queden suspesos, i la cavalcada es retransmetrà per televisió, sense públic