El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Castalla també tanca espais municipals i suspén totes les activitats

Alcoi ha pres mesures similars fins al 4 de gener. En el cas de Castalla les mesures estaran en vigor fins a l'1 de gener. El 30 de desembre es tornaran a reunir per a valorar la situació. 

Castalla també pren mesures especials per frenar l'expansió del coronavirus al municipi. Tanquen tots els edificis municipals i suspenen totes les activitats en espais públics, pròpies o d'altres entitats. Açò afecta l'arreplegada de cartes, que no se celebrarà.

Alcoi i Castalla són, ara mateix, els dos municipis de les comarques amb una Incidència major de coronavirus, segons les xifres de Sanitat. És per això que els dos municipis han decidit prendre mesures especials en un intent de reduir els contagis en unes dates on es preveuen moltes reunions familiars.

Així, a partir d'aquest mateix 23 de desembre i fis a l'1 de gener, tanquen totes les instal·lacions esportives, culturals i turístiques, fins i tot les visites al Castell. Tan sols queda obert el servei de préstec i consulta de la biblioteca. Se suspenen totes les activitats previstes, i les associacions i entitats que tenien previst algun acte en espais municipals, també han de suspendre'l. Tots els actes en la via pública queden suspesos i els permisos revocats. Açò afecta també a la programació nadalenca, ja adaptada a la situació, i que tan sols compta en un acte que queda suspés: l'arreplegada de cartes. L'Ajuntament preveu reunir-ase de nou el 30 de desembre per estudiar la situació.

"Recomanem reduir al màxim el nombre de trobades socials i complir amb disciplina la normativa que les diferents autoritats competents han aprovat per a evitar la propagació del virus en les dates tan especials que s'aproximen", diu l'alcalde Antonio Bernabeu. Per la seua banda, la regidora de Sanitat Maite Gimeno recorda "la importància de la responsabilitat individual. Cadascun de nosaltres hem d'usar la mascareta, el gel hidroalcohòlic i respectar la distància de seguretat entre persones. És l'única manera de cuidar-nos entre tots".