El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Castalla tindrà un nou Centre de Salut

El conseller Miguel Mínguez visita l'actual Centre de Salut

Miguel Mínguez, conseller de Sanitat: "Castalla mereix un nou centre de salut"

Amb 4,6 milions d'euros previstos de pressupost serà prou més gran i amb més serveis que l'actual, i estarà ubicat al costat de la futura residència de majors. L'Ajuntament ha cedit el solar a la Conselleria, qui s'encarregarà de licitar el projecte abans que acabe l'any.

Molt bones notícies per a Castalla, perquè s'inicien els tràmits per a fer realitat una necessitat del poble; un Centre de Salut més gran, modern, i amb tots els serveis.

L'Ajuntament ja ha trobat el lloc idoni, i ha cedit el solar a la Conselleria de Sanitat perquè s'inicien els tràmits. Primer cal redactar el projecte i després licitar les obres, que comptaran amb un pressupost de 4,6 milions d'euros.

Solar on subicarà el Centre de Salut

El solar on s'ubicarà està en la zona d'expansió del municipi, entre els carrers Riu Xúquer i Riu Segura, just al costat d'on està el CEAM, el Centre d'Atenció a Persones Majors, i també on es preveu fer la Residència de Majors de Castalla.

El nou Centre de Salut ocuparà una superfície de 3.000 metres quadrats i tindrà diverses consultes de pediatria, infermeria, medicina de família, matrones, rehabilitació, cirurgia menor, i una zona d'ambulàncies i Servei Vital Bàsic que oferirà també servei a municipis veïns com Onil. "Té l'aspiració de ser un centre bàsic de salut", assegura el conseller Miguel Míguez, qui ha avançat que es preveu licitar la redacció del projecte abans que acabe l'any.

El nou centre de Salut està un poc més allunyat, però des de l'Ajuntament estudiaran una connexió de transport públic. També s'estudiarà què fer amb l'antic Centre de Salut, que per al conseller Mínguez pot ser "més cèntric i accessible per a població vulnerable, i es podria quedar amb una remodelació".