El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Ciutadans i PP, en contra d’atorgar a Antoni Miró la màxima distinció d’Alcoi

Antoni Miró / AM

El PP “no entra a valorar els mèrits de Miró”, però “sí el rerefons polític que implica la distinció". 

L’Ajuntament d’Alcoi ha anunciat que l’artista Antoni Miró rebrà la Medalla d’Or de la Ciutat i el nomenament com a Fill predilecte. Així rebrà la màxima distinció que pot rebre una persona a títol individual. Aquesta decisió no ha agradat a alguns grups com PP i Ciutadans i ho han expressat públicament,

El Partit Popular ha sigut la primera formació a oposar-se a la distinció de l’artista alcoià i argumenta que “defén la independència de Catalunya i reivindica els Països Catalans”.
El PP “no entra a valorar els mèrits de Miró”, però “sí el rerefons polític que implica la distinció". Quique Ruiz, portaveu dels conservadors, indica que “no és el moment de que la ciutat se situe al costat de les tesis separatistes que defén Miró”.


“No entenem l'interés de l'alcalde per associar el nom d'Alcoi al desvari independentista de Catalunya i als Països Catalans, concepte clau en la trajectòria de Miró, encoratjat a més per la Generalitat de Ximo Puig”, manifesta l'edil. “Volem que el nom d'Alcoi estiga associat al lideratge econòmic, social i cultural de la Comunitat Valenciana i no al de quimeres polítiques que provoquen enfrontament i divisió entre els espanyols”, afig Quique Ruiz.


Ciutadans també età en desacord del nomenament per part de l’Ajuntament. Els taronges “no participen en donar suport reconeixements a persones que incideixen en la divisió entre espanyols".


La formació encapçalada per Rosa García a Alcoi apunta que “ens mostrem contraris a aquest reconeixement per l'esbiaixo clarament independentista de l'homenatjat que, d’altra banda, entela el seu mèrit artístic, el qual reconeixem”.