El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Cocentaina amplia espai i horaris per a les terrasses dels bars

S'ha plantejat una proposta per a cada cas particular "tan flexible com la que s'aplica quan són festes de Cocentaina". El Passeig es tancarà al trànsit els caps de setmana, i els bars amb aparcaments davant podran ocupar fins a 4 places amb la terrassa. També s'amplia l'horari per a intentar compaginar descans dels veïns i recuperació econòmica dels negocis.

El pròxim dia 11, si les nostres comarques passen de fase, els bars, cafeteries i pubs podran obrir les terrasses amb un 50 per cent de la seua capacitat. Però des del consistori contestà consideren que "s'ha de ser més sensible amb aquest sector i fer fàcil que es recuperen econòmicament", i per això s'ha decidit estudiar cada cas particular per a fer una proposta d'ampliació "tan flexible com la que s'aplica quan són Festes en Cocentaina", explica l'alcaldessa Mireia Estepa.

Així, per exemple, s'ha decidit que el Passeig estarà tancat al trànsit a partir de dissabtes al migdia, "per a donar més espai als vianants i que els més menuts puguen jugar, mantenint totes les mesures". Els bars i cafeteries que no poden ampliar la terrassa perquè tenen aparcaments al costat, també podran accedir a un espai addicional de fins a 4 places d'aparcament com a màxim.

Pel que fa als horaris, cafeteries podran obrir fins a la 1 de la matinada, i pubs fins a les 2.30 hores. "L'Ajuntament de Cocentaina espera així, fer possible la convivència entre el descans ciutadà i els negocis que estan patint una complicada situació econòmica". Mesures que se sumen a la ja anunciada d'eliminar durant tot el 2020 la taxa de terrasses i tendals.

Des de l'Ajuntament de Cocentaina volen també agrair "l'esforç, inversions i adaptabilitat que estan demostrant el comerç i l'hostaleria en aquesta pandèmia mundial, ara més que mai necessiten el suport de tot el poble".