El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Cocentaina celebra la Mareta des dels balcons però amb la devoció intacta

Les 27 fogueres de la nit del 18 d'abril van cremar, a escala reduïda, de portes endins.

 

La Colla Mal Passet ha felicitat el poble de Cocentaina amb un vídeo i la interpretació conjunta dels seus membres de la Marxa Comtal de Pasqual Vilaplana.

 

A les 13 hores pels carrers ha ressonat una 'mascletada' molt particular disparada amb globus i des dels balcons.

El veïnat contestà s'ha bolcat en la celebració de la seua festa gran, la de la patrona la Mare de Déu del Miracle. Aquest 19 d'abril és el dia central de les celebracions que, a conseqüència de la Covid-19, s'han traslladat als balcons de tots els contestans i contestanes.

Com avançàvem fa uns dies, el poble de Cocentaina ha celebrat durant tota aquesta setmana diverses activitats per a honorar a la seua patrona, la Mare de Déu del Miracle, tot i les restriccions imposades per la pandèmia sanitària actual i l'ajornament oficial de la festa.

El diumenge ha començat a les 10 hores del matí a les balconades del veïnat contestà. Molts veïns i veïnes s'han abillat amb el vestit tradicional de contestana i masero i han entonat junts l'Himne de la Mareta. Fins i tot alguns s'han animat i han recitat la Súplica completa, com ha estat el cas del jove contestà Saül Santonja, qui ja va ser l'encarregat de fer el mateix l'any 2012, però en aquest cas a les portes de Santa Maria.

Per la seua banda, la Colla de Dolçaines i Tabals Mal Passet de Cocentaina ha volgut participar d'aquesta celebració oferint la seua particular interpretació de la Marxa Comtal del mestre José Rafael Pasqual Vilaplana.

 

Més tard, al voltant de les 13 hores, ha arribat el torn de la tradicional mascletada. En aquesta ocasió, les traques s'han elaborat amb globus de colors i els encarregats de 'disparar-los' han sigut els socarrats i socarrades des dels seus balcons. Recordem que aquests globus s'han repartit durant aquests dies, i de forma gratuïta, als comerços de primera necessitat del poble.

Als vídeos adjunts a aquesta notícia hi ha un bon recull de fotografies i clips audiovisuals que hem pogut recopilar gràcies als lectors i lectores d'ARAMULTIMÈDIA i a la tasca de Leyre Vaello, a qui aprofitem per a felicitar en el dia de la seua patrona.