El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Cocentaina viu aquest diumenge la seua Mareta, des del balcó

La festivitat s'havia de celebrar aquesta setmana, amb el dia 19 d'abril com a dia central.

 

Si la situació millora notablement, hi ha la proposta de traslladar la festa al mes d'octubre amb motiu del Mig Any.

La Pía Unión ha elaborat tota una programació d'activitats que es podran fer a les respectives cases dels contestans i contestanes aquest diumenge. Conviden al veïnat a vestir-se amb la vestimenta tradicional, a fer una mascletada amb globus i a participar d'oracions en línia.

Aquest 2020 deixarà pel camí moltes festes i moltes celebracions pendents. Algunes es podran fer més avant, però altres no hi haurà més remei que cancel·lar-les a l'espera del 2021. Mentre arriba el moment de prendre aquestes decisions, a Cocentaina han decidit fer tot el possible per celebrar, tant com es puga, la seua festa en honor a la Mare de Déu del Miracle.

Des de la Pía Unión han elaborat una programació d'activitats per a aquests dies i fer que, d'alguna manera, la festa de la Mareta estiga ben present a les llars contestanes. Com ja vam avançar, les celebracions eucarístiques com les Solemnes Vespres o la Missa Major del dia 19 d'abril es poder seguir a través d'Internet.

Però a banda d'aquesta mesura, hi ha previstes altres activitats més festives i populars. Entre elles, la Pía Unión ha convidat a tot el poble a eixir als seus balcons a les 10 hores del matí del dia 19 d'abril -dia central de les celebracions- per a cantar l'himne oficial de la festa, el qual sonarà per Ràdio Cocentaina.

A més, a les 13 hores sonarà als carrers de la vila comtal una sort de mascletada que serà disparada amb globus. De fet, per a motivar encara més aquesta festa, els globus es poden adquirir de forma gratuïta als comerços de primera necessitat del poble. Ací baix hi ha disponible el llistat complet.

 

Concursos de preguntes, convocatòria per a fer dibuixos que es penjaran a les xarxes socials, entre altres, són algunes de les activitats previstes perquè la festa de la Mare de Déu d'aquest 2020 mantinga part del seu esperit. Almenys, a les cases dels contestans i contestanes.