El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Cocentaina, Muro, Alcoi i Ibi suspenen classes

El riu passa per damunt del camí d'Alcosser de Planes a Benimarfull

Han suspés classe tots els municipis de les comarques escepte a Banyeres, on obriran els col·legis 10 minuts abans de l'horari habitual per evitar problemes de trànsit i afavorir l'entrada escalonada dels alumnes.

 

La pluja d'aquest dimecres ha obligat a tallar al trànsit el camí d'Alcosser a Benimarfull. I s'han suspés les classes al Bracal. Per a dijous, 84 municipis de tota la província suspenen les classes a la província d'Alacant, amb més de 255.000 alumnes afectats. Tot davant la previsió de possibles pluges torrencials de fins a 90 l/m². 

La sensació general és d'escepticisme, veient núvols que van i venen i pluges intermitents. Però des de Protecció Civil i Emergències del Ministeri de l'Interior alerten que a partir de dijous 12 de setembre "la situació pot agreujar-se en la Comunitat Valenciana i en la regió de Múrcia, on poden registrar-se pluges torrencials de fins a 90 l/m² en una hora, i 180 l/m² en 12 hores". 

De moment, s'han patit poques conseqüències a les nostres comarques per causa de la pluja. S'han suspés les classes al Bracal de Muro perquè els barracons estaven inundats. I el camí entre Benimarfull i Alcosser de Planes està tallat al trànsit pel mateix motiu.

Però tot indica que la tempesta serà més forta les pròximes hores, al seu pas per les nostres comarques. Des del Servei d'Emergències 112 de la Generalitat s'ha establit el nivell roig d'alerta a tota la província d'Alacant, i davant aquesta previsió els municipis han decidit suspendre la jornada lectiva. 

Així, dijous 12 de setembre no hi haurà classe a Alcoi, Ibi, Cocentaina, Muro, Castalla, Benilloba, Planes, Xixona o Villena. Segons la conselleria d'educació, a tota la província d'Alacant no hi haurà col·legi a 84 municipis, amb més de 255.000 alumnes afectats.

També el Campus d'Alcoi de la UPV i la Universitat d'Alacant han suspés l'activitat (en el cas de la Universitat d'Alacant, tan sols la docent).

Però no tots els municipis suspenen les classes. A Banyeres, per exemple, l'Ajuntament explica que els centres educatius obriran 10 minuts abans de l'horari habitual per facilitar l'entrada escalonada dels alumnes i evitar embossos de vehicles. Tot i això insisteixen a tindre molta precaució per la pluja i el vent.

I a banda dels centres educatius, a Cocentaina també s'ha suspés el mercat, i a Ibi estem molt pendents de com pot afectar la possible puja als Moros i Cristians.