El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La festivitat de la Mare de Déu del Miracle s'ajorna definitivament

Imatges de l'ofrena a la Mare de Déu del Miracle de Cocentaina./ Arxiu AM

Els actes litúrgics de la Novena i les Primeres Vespres Solemnes, així com la Missa Major del dia 19 d'abril, es podran seguir per Internet a través de YouTube.

Des de l'Ajuntament de Cocentaina i la Pía Unión es treballa per a buscar les millors dates possibles. Presumiblement s'opta pel mes d'octubre, aprofitant la celebració dels actes del Mig Any.

A través d'un comunicat, la Pía Unión de Cocentaina, entitat encarregada de l'organització dels actes en honor a la patrona contestana la Mare de Déu del Miracle, ha confirmat que les celebracions de carrer previstes per als pròxims dies 19, 20 i 21 d'abril han quedat definitivament suspeses. Així s'ha decidit després de l'anunci del Govern central de prorrogar l'Estat d'Alarma fins, almenys, el pròxim 26 d'abril de 2020.

"Actualment", apunten fonts de la Pía, "estem treballant per poder-les celebrar durant el mes d’octubre aprofitant la celebració dels actes del Mig Any, tot i que encara no s’han acabat de definir les dates, ja que ho estem treballant amb l’Ajuntament de Cocentaina". Així doncs, els fidels podran demostrar la devoció per la seua Mareta el pròxim mes d'octubre si res no canvia.

La cancel·lació definitiva de la festivitat s'agreuja pel fet que aquest 19 d'abril de 2020 es complien els 500 anys des que es va produir el miracle de la verge a la capella del Palau Comtal. Per açò, el Vaticà havia declarat el 2020 com a Any Sant.

No obstant això, la Pía Unión de la Mare de Déu del Miracle ha convidat als contestans i contestanes a seguir els actes litúrgics previstos per als pròxims dies a través del seu canal de Youtube. Concretament s'oferiran els oficis de Novena entre el dilluns 13 al dissabte 18 d’abril, a les 12:30 hores, el dissabte 18 a les 20:15 hores. se celebraran les Primeres Vespres Solemnes, i el dia gran de la festa, el diumenge 19 d’abril, se celebrarà la Missa Major a les 11:30 hores, des del Monestir.

 

Comunicat íntegre de la Pía Unión.