El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Compromís Alcoi demana a l'Ajuntament que faça una crida a l'autoconfinament

Màrius Ivorra explica que tant des de Compromís Alcoi com des de Compromís a la Generalitat són partidaris de mesures més dràstiques. "Tancar i donar ajudes és la solució".

Màrius Ivorra assegura que a Alcoi hi ha un positiu de coronavirus cada 19 minuts, i reclama mesures més contundents. Compromís al Consell també s'ha mostrat partidari de demanar al Govern Central un confinament parcial.

La nova actualització de xifres d'incidència del coronavirus col·loca a Alcoi amb una Incidència acumulada de més de 1.800 casos per cada 100.000 habitants, quan el risc considerat molt alt és de 250 casos. El portaveu de Compromís Alcoi Màrius Ivorra ho considera alarmant. "Pense que cal fer una crida a l'autoconfinament, i l'Ajuntament hauria d'anunciar-ho ja!! I no esperar a Ximo Puig Ferrer".

I del mateix pensament són en Compromís al Govern de la Generalitat. Un confinament domiciliari, tal com el vam viure fa uns mesos, tan sols pot ser decretat pel Govern Central, segons assegura la consellera de Sanitat Ana Barceló. Però açò no és impediment, segons Compromís, per a reclamar eixes mesures "més contundents i valentes". Així, diuen que cal traslladar al govern la necessitat d'un confinament parcial, on es mantinguen els serveis públics i l'activitat educativa, mentre es promou el teletreball en els sectors on siga possible. També proposen tancar espais comercials de més de 800 metres quadrats, i suspendre l'activitat de bars, restaurants, hotels i oci, a més d'avançar el toc de queda a les 20 hores. Tot acompanyat de fons d'emergència per a pal·liar els efectes econòmics. Són algunes de les propostes que firmen els portaveus de Compromís Mónica Oltra, Àgueda Micó, Joan Ribó i Juan Ponce.