El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Compromís Alcoi demana "nous pols d'atracció comercial" després del tancament de tendes d'Inditex

Bossa de Zara / AM

Després de l'anunci del tancament de Zara, Lefties i Massimo Dutti a Alcoi, la formació nacionalista demana solucions per no perdre la capitalitat comercial de l'interior d'Alacant.

Compromís Alcoi atribueix la marxa de tendes Inditex a la "inexistent política de promoció econòmica de la ciutat per part del govern socialista de Toni Francés". Segons han explicat des d'Inditex a Compromís Alcoi, "les botigues que tanquen són aquelles que consideren que la seua vida útil ha acabat o a aquelles on la facturació de les quals es pot cobrir pel canal Internet i tenen un valor comptable menor de 260.000 euros".

A continuació, podeu llegir el comunicat complet de Compromís Alcoi:

Compromís Alcoi sol·licita accions a Toni Francés per evitar el tancament de tendes d'Inditex a la ciutat

El portaveu Màrius Ivorra declara «La desaparició d'aquestes tendes ens fa perdre la capitalitat comercial de l'interior»


Compromís demana al govern de la ciutat accions encaminades a frenar el tancament de les tendes del grup gallec Inditex a la nostra ciutat a l'hora de treballar per portar noves pols d'atracció comercial.

Ivorra comenta «El fet que aquestes tendes del grup Inditex tanquen a la nostra ciutat farà perdre l'atractiu comercial per a gent de les nostres comarques, i ens afebleix com a capital comercial d'interior. En aquest moment el nostre teixit comercial està patint les conseqüències de la pandèmia i en alguns casos tancant, amb la desaparició d'un gran com aquest, desviarà l'atenció comercial cap a les grans ciutats, desplaçant compradors a les mateixes si no es posa una solució urgentment».

«La política, o millor dit, la inexistent política de promoció econòmica de la ciutat per part del govern socialista de Toni Francés ens està portant a mínims històrics. El carrer smart d'Entença anava a reviscolar el comerç i a hores d'ara pràcticament està desaparegut; de la creació de polígons industrials no sabem res, ni Pagos, ni el Mancomunat, ni res; del Parc Tecnològic de ser una opció de futur econòmic ha passat a ser un sac on cap tot i malauradament un reclam electoral socialista» ha indicat Ivorra.

El grup gallec té previst tancar abans del 30 d'abril 80 botigues a tot l'estat (nou Zara, nou Lefties, 11 Stradivarius, 11 Bershka, set Pull&Bear, 19 Massimo Dutti i 14 Oysho) i malauradament tres són a la nostra ciutat. Segons han explicat des d'Inditex a Compromís Alcoi, les botigues que tanquen són aquelles que consideren que la seua vida útil ha acabat o a aquelles on la facturació de les quals es pot cobrir pel canal Internet i tenen un valor comptable menor de 260.000 euros.

Des de Compromís per Alcoi, volem mostrar tot el nostre suport als treballadors que s'han esforçat i treballat durant anys i que ara veuran al carrer pels interessos mercantilistes.