El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Compromís reclama un front comú de tots els partits a Alcoi per exigir millores en Urgències

Tot després de la renúncia del cap del servei d’Urgències, per la falta de personal i la situació de “col·lapse”. Des de Compromís Alcoi reconeixen que els partits s’han acostumat a les vagues i queixes però ha hagut d’haver renúncies perquè es faça palesa la situació.

Tal com els va avançar ARAMULTIMÈDIA, el cap del servei d’Urgències de l’Hospital Verge dels Lliris d’Alcoi ha presentat la seua renúncia per la situació de “col·lapse” del servei, amb falta de personal i un ús excessiu dels residents.

Doncs bé, la primera reacció oficial és la de Compromís Alcoi, que considera la situació com “una de les notícies més tristes i vergonyoses que ha viscut la nostra ciutat”. Per al portaveu de Compromís, Màrius Ivorra, aquesta renúncia “és sols la punta de l’iceberg dels problemes que el nostre hospital pateix. Les cues d’espera de huit hores, que molts ja hem patit, la manca patent de personal, on dues persones fan la feina de sis, és un absolut abús”.

Ivorra reconeix que els polítics “ens estem acostumant que els sanitaris facen vagues i queixes i hem hagut d’esperar al fet que una persona renuncie al seu lloc de treball per tal de fer palesa l’emergència de la situació”. I consideren la situació suficientment greu com perquè tots els grups municipals dels diferents partits facen front comú per ser una veu forta que exigisca més mitjans. “Cal ser meticulós, ja que no només parlem dels llocs de treball dels sanitaris, parlem també de les vides dels malalts, ateses cada vegada per menys personal i més cansat”.