El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Compromís sobre el CEEM: "No està obert per la deixadesa del govern socialista alcoià"

CEEM / AM

Compromís assegura que resten 11 punts per finalitzar per part de l'Ajuntament, entre els que destaquen la protecció dels talussos, problemes d’accessibilitat i els Screenblock

La coalició nacionalista es ratifica en la "deixadesa" en què el govern municipal d'Alcoi té el Centre de Malalts Mentals del Barranquet de Soler. Elisa Guillem, regidora de Compromís Alcoi, ha tingut accés a l’expedient en l’Ajuntament d’Alcoi del CEEM.

Cal recordar que els de Màrius Ivorra van donar a conéixer un informe on s'especifiquen 11 actuacions pendents de resolució en les obres del CEEM el passat 1 de juliol.

Des de Compromís apunten que "a l’expedient vam confirmar que des de 2017 la Conselleria ha estat requerint informació i modificacions a l’edifici, el govern de Toni Francés ha anat endarrerint aquests requeriments, fent impossible que la Generalitat puga fer-se càrrec de l’apertura de l’edifici. Els 21 requeriments de la Conselleria estàvem pressupostats en 88.000?€, i a hores d’ara l’Ajuntament sols ha invertit vora el 50% del necessari".

Entre els 11 punts que queden pendents de finalitzar per part de l’Ajuntament hi ha la protecció dels talussos, problemes d’accessibilitat i els Screenblock, segons indica Compromís. Es tracta d'un sistema d’alta resistència en protecció solar, òptim per a grans superfícies i alternatiu a les persianes, donades les excel·lents prestacions tèrmiques, acústiques i estanquitat de l'aire. És a dir, un sistema de protecció de les finestres car però aïllant, que permetrà un ús més eficient i ecològic tant de la llum, com del sistema de calefacció/aire condicionat i que millora la qualitat de vida de les persones.

Elisa Guillem assegura que "el CEEM no està obert per la deixadesa del govern socialista alcoià, estem cansats de ‘cortines’ de fum i de tirar la pilota a la teulada de l’altre en temes tan importants i seriosos". Guillem continua dient que "aquest expedient no fa més que confirmar el que denunciàvem la setmana passada, paraula per paraula. Després d’estudiar aquest document podem concloure que la regidoria no ha fet els tràmits corresponents requerits per la Conselleria, i que el regidor Jordi Martínez ha faltat a la veritat públicament".