El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Concentració de metges a l'Hospital d'Alcoi per la falta de plantilla en estiu

60 metges dels vora 880 que hi ha a l'Hospital Verge dels Lliris han firmat la carta oberta on expliquen la seua situació. En la protesta de hui han participat vora 40 metges, els que podien deixar el treball durant els pocs minuts que ha durat la protesta. 

Gerència ha demanat a metges d'altres serveis que cobrisquen Urgències durant estiu. Els metges consideren que aquesta solució només generarà més problemes i demanen diàleg per a trobar "solucions creatives". 69 metges dels vora 80 de l'Hospital donen suport a la protesta.

La situació de tensió a l'Hospital Verge dels Lliris entre el personal mèdic i la Gerència de l'Hospital ha derivat en una concentració de metges aquest 28 de juny a les portes del centre hospitalari. Ha durat poc, no menys de 15 minuts, i s'han reunit allí vora 40 metges, els que han pogut deixar el servei durant eixe temps. Però la queixa la secunden quasi tots els metges de l'Hospital, de vora 80 que té la plantilla, 69 han signat la carta oberta on expliquen la seua situació

El problema, expliquen els metges, és un "deteriorament progressiu dels recursos humans i estructurals" de l'Hospital, al qual cal sumar l'últim any de pandèmia que ha suposat un important sobreesforç per al personal sanitari. Ara arriba l'estiu i des de gerència de l'Hospital s'ha demanat a altres serveis com medicina interna o traumatologia que en lloc de fer l'horari de matí en consultes externes o facen de vesprada en Urgències.

El gerent de l'Hospital Enrique Barbeito ja va explicar a ARAMULTIMÈDIA que tenen demandes vacants d'anestesistes i metges d'Urgències que encara no han arribat, i que tot i que arriben, són difícils de cobrir per falta de metges o per la falta d'atractiu de l'hospital comarcal.

En tot açò estan d'acord els metges de l'hospital, però critiquen la solució adaptada perquè, segons expliquen, s'ha comunicat en poc temps, sense diàleg amb ells, i amb l'amenaça d'obrir expedient a qui no ho accepte. Els metges consideren que aquesta solució suposarà el tancament de consultes programades, incrementant encara més la llista d'espera; i que obliga a metges a atendre pacients amb malalties a les quals no estan acostumats, quan la responsabilitat penal per qualsevol mala actuació després recau en ells. Els metges també critiquen que ja fa anys que l'hospital comarcal d'Alcoi, igual que altres en la mateixa situació, han estat desatesos per part de la conselleria de Sanitat, en favor dels grans hospitals de les capitals. 

Els metges, en definitiva, demanen diàleg i consens amb gerència i conselleria de sanitat per proposar altres solucions per als problemes del centre, i en cas de no ser atesos no descarten altres mesures de pressió.