El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La nova planta de pediatria a l'Hospital d'Alcoi estarà en marxa en octubre

Barbeito reclama un decret que afavorisca els llocs de difícil cobertura, i així atraure metges a l'Hospital d'Alcoi. 

Es preveu que les obres acaben en juliol, i des de l'Hospital aprofitaran l'estiu per a dotar de mobiliari la nova planta i reorganitzar el centre. Des de la Gerència de l'Hospital intenten solucionar ara altres problemes, com la falta de plantilla: tenen reclamades 7 vacants entre Urgències i Anestesistes per a l'any pròxim.

Fa ara un any que s'iniciaren les obres per a fer la nova planta de pediatria a l'Hospital Verge dels Lliris, i es preveu que finalitzen durant el mes de juliolEnrique Barbeito, gerent de l'Hospital Verge dels Lliris, explica que estan pendents també de rebre el pressupost per a poder adquirir nou material per a la planta, com nous bressols. Amb tot, confien que la nova Pediatria de l'Hospital estiga en marxa per al mes d'octubre.

Poder utilitzar de nou tota aquesta planta permetrà reorganitzar l'Hospital, tot i que Barbeito reconeix que no els sobra espai. Tenen idees per ampliar, per exemple, com el servei de cuina s'ha fet extern, des de l'Hospital tenen previst un projecte per aprofitar la cuina actual per a fer més consultes externes i també un Centre de Dia per a pacients de Psiquiatria. Però aquest projecte està en algun despatx de la Generalitat en un punt indeterminat del procés burocràtic.

La falta d'espai és un problema al centre hospitalari però no l'únic, i Barbeito reconeix també que tenen una plantilla baixa. De fet, des del sindicat CSIF han denunciat que no hi ha personal per a cobrir les vacances dels metges d'Urgències, i s'ha demanat a especialistes d'altres serveis que facen el seu horari d'estiu en el servei en Urgències. "La plantilla d'Urgències és justeta, però hem de donar vacances, i hem demanat un esforç", diu Barbeito, qui explica que no suposa un increment d'hores, sinó que se'ls demana un canvi d'horari de matí a vesprada i que en lloc d'estar en el seu servici estiguen en Urgències. Tot i això, l'arrel del problema està en la falta de personal. Barbeito confirma que tenen reclamades 4 vacants per Urgències i 3 vacants d'Anestesistes que, en principi, entrarien en els pressupostos de l'any pròxim. Però el problema és que, tot i tindre les vacants, són places que no s'ocupen, o per la situació del nostre hospital, o per la falta de metges d'eixes especialitats. Barbeito considera molt important que es faça un decret per a zones de difícil cobertura, "perquè done més gust estar ací que a La Fe, per exemple. Endolcir aquests llocs de treball per atraure gent".

L'Hospital pateix altres problemes menors però que dificulten el dia a dia dels treballadors i pacients, com un ascensor que no funciona des de fa quatre mesos, i que és l'únic que dona accés directe a Cirurgia Menor Ambulatòria. El problema era una peça única que calia fer a propòsit per a l'ascensor i ha tardat tres mesos, però una vegada posada la peça l'ascensor està donant altres errors electrònics i encara no funciona amb normalitat.