El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Conflicte a Gaianes pel tancament de la piscina

Accés a la piscina municipal de Gaianes. Imatge de Google Maps

La portaveu socialista a l'ajuntament de Gaianes qüestiona el tancament de la piscina municipal i considera que es podrien complir les mesures. L'alcalde considera que no és ètic que s'opose a un acord plenari aconseguit per unanimitat de tots els grups.

L'Alcalde reprova la portaveu socialista, qui també és la directora de l'àrea de salut, per qüestionar el tancament de la piscina. Considera que se salta el consens municipal acordat en plenari i ho considera "increïble i una falta de responsabilitat absoluta". 

La decisió de quatre municipis d'El Comtat de no obrir les piscines aquest estiu ha generat moltes i diverses opinions. Els municipis no es veuen amb capacitat econòmica per assumir la despesa d'implantar les noves mesures, o tampoc volen tindre la responsabilitat de poder ser un punt d'un possible rebrot. Aquestes mesures no han satisfet alguns veïns d'aquests municipis, i els comentaris en xarxes han sigut molts, tant a favor de la decisió com en contra. 

Una de les veus discordants ha sigut la de Clara Pastor, portaveu socialista en l'Ajuntament de Gaianes i també directora de l'Àrea de Salut Pública d'Alcoi. En diferents comentaris en xarxes, Clara Pastor s'ha mostrat contrària a la decisió de no obrir la piscina a Gaianes, i de fet considera que es poden acomplir les tres mesures bàsiques: aforament, distància i higiene: "esteu dient que no podeu complir amb aquestes mesures o és l'excusa perfecta per a no obrir i no donar eixe servei a la gent del poble?".  Alguns comentaris es poden vore en la següent entrada de l'Ajuntament de Gaianes: 


Doncs bé, des de Gaianes el seu alcalde Agustín Martínez, de Compromís, considera "increïble i una falta de responsabilitat absoluta" l'actitud de Clara Pastor, "una regidora que ocupa a més un càrrec directiu en la Conselleria de Sanitat s'opose a una decisió que el ple va acordar per unanimitat i que té com a objecte garantir la salut dels veïns, ja que comptem amb una població de risc pel seu envelliment". Martínez considera que està botant-se l'acord plenari al qual es va arribar el passat 4 de juny al municipi, "al qual per cert ni tan sols va acudir incomplint així les seues obligacions com a regidora de Gaianes". Creu que açò "no és ètic, i caldria veure fins a quin punt legal, que qui ocupa el càrrec de directora d'àrea de salut pública d'Alcoi, s'opose en públic a una mesura que s'ha adoptat de manera unànime". Agustín Martínez considera que "en compte d'aportar propostes que ajuden a pal·liar els efectes de la crisi, la senyora Clara Pastor s'està dedicant a aprofitar l'actual situació per a traure rèdit polític, a més de moure's per un interés personal".