El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Continua creixent la incidència de coronavirus a l'Alcoià i Comtat fins als 124 casos per cada 100.000 habitants

Segons l'actualització de xifres oficials feta per Sanitat aquest 26 de novembre, el departament de salut d'Alcoi suma un total de 15.955 casos detectats des de l'inici de la pandèmia, 170 en l'última quinzena. Hem perdut 425 persones.
 

L'increment en els últims tres dies ha sigut del 53 per cent, molt elevat.Però l'increment d'incidència no està suposant la pressió hospitalària que teníem fa un any, abans de la vacunació.

Continua expandint-se el virus per tot arreu i a les nostres comarques no és diferent, tot i que ens mantenim per sota de la mitjana valenciana i el nostre departament encara no ha passat al color roig de risc elevat. Passem d'una incidència de 81 casos per cada 100.000 habitants a 124 casos per cada 100.000 habitants. Des de principi de novembre la incidència s'ha multiplicat per quatre, així que la tendència fa preveure que el creixement continuarà.

On cal parar atenció és en la pressió hospitalària, que ha incrementat lleugerament a l'Hospital Verge dels Lliris, tot i que de moment no arriba als nivells de l'any passat per aquestes dates. Recordem que el pitjor moment es va viure a gener d'aquest 2021 amb més de 200 persones ingressades. A hores d'ara hi ha dos persones ingressades en planta, igual que a principis de setmana, però ara també hi ha una persona ingressada a l'UCI.

En els últims tres dies hem sumat un total de 74 casos positius, repartits entre molts municipis, 10 en total. Però segons la informació que ofereix Sanitat, a les nostres comarques no s'ha registrat encara cap brot concret des de l'inici de l'increment de casos. En els últims quinze dies són 170 els casos detectats.

Pel que fa als municipis de més de 5.000 habitants, la incidència es dispara a Castalla i Cocentaina, on superen per poc els 250 casos per cada 100.000 habitants. Alcoi puja fins als 116 casos per cada 100.000 habitants. La resta d'incidències ja són més baixes: Muro 75 casos per cada 100.000 habitants, Ibi 50 casos per cada 100.000 habitants, i Onil amb 26 casos per cada 100.000 habitats.

I pel que fa als pobles, tenim 5 municipis de menys de 5.000 habitants afectats, on les incidències són elevades tot i que hi ha pocs casos. Són Beniarrés, que ha sumat 3 casos, Benilloba, amb 2 nous positius, L'Orxa amb un nou cas; Gaianes amb 1 nou cas, i Penàguila, on no sumen casos però mantenen incidència de la setmana passada.

Cal recordar que d'ací poc, si el Tribunal Superior de Justícia ho avala, s'aplicarà a la Comunitat Valenciana el passaport Covid per accedir a determinats llocs com restaurants o visites a l'Hospital. El president Ximo Puig recordava que la vacunació funciona, que redueix notablement les hospitalitzacions i les morts, però que no talla el contagi i cal continuar sent previngut.