El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Continuen els ingressos a l'Hospital i els rastrejadors ja no donen a bast

Imatge del primer dia de vacunació a DomusVi, on hui reben la segona dosi

DomusVI de Cocentaina completa hui les dos dosis de la vacuna entre residents no positius, i a l'Emilio Sala d'Alcoi ja ha arribat la primera dosi. 

A l'Hospital ja tenim 220 persones ingressades per coronavirus, més del 70 per cent del total de llits. La incidència és tan alta a les comarques que ja no es poden fer PCR a tots els contactes, fins i tot a les aules confinades en col·legis. No tot són notícies dolentes perquè aquest dijous està previst que s'inicie la segona dosi de vacunació al nostre departament.

No tindrem dades públiques i oficials fins demà divendres, una actualització en què necessitem mostrar una lleugera contenció del virus per vore que comencem a controlar el pic. Perquè, ara per ara, la situació és preocupant. Tan sols durant aquesta passada nit han ingressat a l'Hospital més de 25 persones per coronavirus. Ara per ara, entre planta i UCI hi ha 220 llits ocupats a l'hospital, i altres 43 per altres malalties, així que queden tan sols uns 40 llits disponibles.

Una incidència que ja afecta el control de la pandèmia i que pateixen especialment els rastrejadors. Telefonar a tots els contactes directes d'un positiu és ja impossible, no diguem fer proves PCR a tots. Segons ha pogut saber ARAMULTIMÈDIA, als contactes directes es recomana 10 dies de confinament i vigilància de símptomes. Fins i tot en els col·legis, on fins ara les proves PCR es feien molt ràpidament a tots els contactes, s'ha donat el cas d'alguna aula confinada on no s'han pogut fer proves als contactes.

Un altre punt d'atenció són les residències, tot i que de moltes d'elles no tenim informació oficial. Sí que hem pogut saber que a l'Emilio Sala s'ha iniciat la vacunació, tal com ens ha confirmat el familiar d'uns residents. I a DomusVi de Cocentaina, la primera que va rebre la vacuna a les nostres comarques, està previst que s'administre aquest dijous 21 de gener la segona dosi de la vacuna entre els residents que no han donat positiu.