El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Continua la renovació del clavegueram als Clots d'Alcoi


Les obres, subvencionades per la Diputació d'Alacant, s'allargaran durant 5 mesos.

Ja s'ha iniciat la tercera fase, que afecta el carrer Rogelio Sanchis i un tram del carrer Gregorio Casasempere. Els Clots és un barri construït al voltant dels anys 50 i "lògicament la seua urbanització ha esgotat la seua vida útil". Però donada a magnitud de l'obra es fa per fases i trams cada any.

L'Ajuntament d'Alcoi ha iniciat aquest 15 de març la tercera fase de les obres de renovació del clavegueram al barri alcoià dels Clots. La primera fase va concloure en 2019, va costar vora 150.000 euros, i afectava els carrers Llibertat i Els Clots. La segona fase, amb vora 130.000 euros, es va fer en 2020 a trams dels carrers Pare Vitòria, Pintor Laporta i Llibertat. I ara s'inicia la tercera fase, amb 326.000 euros de pressupost, i que afecta el carrer Rogelio Sanchis i al carrer Gregorio Casasempere entre el carrer Oliver i el carrer Pintor Laporta. Amb les obres no sols es renova el clavegueram, sinó que també s'aprofita per a renovar calçada i voreres.

 

Els Clots és un barri construït als anys 50 i que no havia tingut fins ara cap intervenció. Des del consistori reconeixen que "serveis municipals com la xarxa de sanejament i la xarxa de proveïment d'aigua potable presenten problemes d'obsolescència dels seus materials, així com del seu funcionament", i per això han decidit renovar tota la xarxa del barri. Però l'obra és important, i s'ha dividit per carrers. En acabar aquesta actuació encara quedaran pendents alguns trams dels carrers Metge Manuel Rodríguez i Pintor Laporta.

"Ens vam comprometre amb els veïns a reparar el clavegueram i les canalitzacions, continuem actuant per a millorar tots els barris de la ciutat. La xarxa de clavegueram presenta alguns problemes, sobretot, en aquelles parts de la ciutat més antigues, com és el barri dels Clots pel que som conscients que calia actuar. Aquesta actuació millorarà la vida de la gent que viu en aquest barri alcoià", diu el vicealcalde Jordi Martínez.